Annak ellenére, hogy sokan arra számítottak, hogy Kimi Räikkonen csapattársa Mick Schumacher lesz, most mégis Giovinazzinak szavazott bizalmat az Alfa Romeo istálló. A finn világbajnok jövőre pedig már a 19. szezonját kezdheti a királykategóriában. A hétvégi imolai futamon a hármas szám dominál az olasz csapatnál, hiszen idén a harmadik hazai versenyt teljesíthetik, ahol bejelenthetik, hogy sorozatban harmadik szezonjában marad együtt a Räikkonen-Giovinazzi páros.

A csapatnak pedig lehet, hogy szűksége lett volna egy fiatalos, lendületes erőre, hiszen ebben a szezonban még csak öt pontjuk van, habár ez főleg a hihetetlenül gyenge Ferrari motornak köszönhető. Kimi viszont még most is nagyon ambiciózus, ami a csapat céljait illeti. 

„Az Alfa Romeo számomra sokkal több, mint egy csapat, számomra olyanok, mint a második családom. A csapatból többen itt voltak már akkor is, amikor 2001-ben bemutatkoztam a Forma–1-ben, és a csapaton belüli hangulat is különleges, ami csak extra motivációt ad számomra a tizenkilencedik F1-es szezonomhoz. Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében és abban, amit együtt elérhetünk. Ez az istálló a kemény munkát fontosabbnak tartja, mint a szavakat, és ez illik a stílusomhoz. Nagyon várom a következő évet és remélem, hogy előre tudunk lepni a mezőnyben.” – mondta Kimi Räikkonen.

A döntés csak azért érdekes egyébként, mivel Antonio Giovinazzi semmi olyan kiemelkedőt nem tud nyújtani, egy 41 éves pilóta fölé emelné, ráadásul az F1 előtt sem volt valami átütő a pályája, ami miatt feltétlenül itt kellene tartani. Ezzel tehát újabb két helyet töltöttek fel a következő szezon üresen maradt ülései közül. Nagy kérdés lesz még a Haas, hiszen oda biztosan két új név érkezik tavalyhoz képest. Ezzel pedig nem lesz akkora pilótakeringő, mint amire egy héttel ezelőtt számítottunk, de valószínűleg lesznek még meglepetések ezután is.