Még 42 évesen is az F1-ben lesz Kimi Räikkonen

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-10-30, 11:32

Az Alfa Romeo azok után, hogy bejelentette, marad az együttműködés a Sauberrel, most megjelölte a jövő évi pilótapárosát is.

Annak ellenére, hogy sokan arra számítottak, hogy Kimi Räikkonen csapattársa Mick Schumacher lesz, most mégis Giovinazzinak szavazott bizalmat az Alfa Romeo istálló. A finn világbajnok jövőre pedig már a 19. szezonját kezdheti a királykategóriában. A hétvégi imolai futamon a hármas szám dominál az olasz csapatnál, hiszen idén a harmadik hazai versenyt teljesíthetik, ahol bejelenthetik, hogy sorozatban harmadik szezonjában marad együtt a Räikkonen-Giovinazzi páros.

Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkonen a monzai hétvégén egymás mögött

A csapatnak pedig lehet, hogy szűksége lett volna egy fiatalos, lendületes erőre, hiszen ebben a szezonban még csak öt pontjuk van, habár ez főleg a hihetetlenül gyenge Ferrari motornak köszönhető. Kimi viszont még most is nagyon ambiciózus, ami a csapat céljait illeti. 

„Az Alfa Romeo számomra sokkal több, mint egy csapat, számomra olyanok, mint a második családom. A csapatból többen itt voltak már akkor is, amikor 2001-ben bemutatkoztam a Forma–1-ben, és a csapaton belüli hangulat is különleges, ami csak extra motivációt ad számomra a tizenkilencedik F1-es szezonomhoz. Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében és abban, amit együtt elérhetünk. Ez az istálló a kemény munkát fontosabbnak tartja, mint a szavakat, és ez illik a stílusomhoz. Nagyon várom a következő évet és remélem, hogy előre tudunk lepni a mezőnyben.” – mondta Kimi Räikkonen.

Kimi Räikkonen egy versenyhétvégén versenyzői overálban a csapat boxában

A döntés csak azért érdekes egyébként, mivel Antonio Giovinazzi semmi olyan kiemelkedőt nem tud nyújtani, egy 41 éves pilóta fölé emelné, ráadásul az F1 előtt sem volt valami átütő a pályája, ami miatt feltétlenül itt kellene tartani. Ezzel tehát újabb két helyet töltöttek fel a következő szezon üresen maradt ülései közül. Nagy kérdés lesz még a Haas, hiszen oda biztosan két új név érkezik tavalyhoz képest. Ezzel pedig nem lesz akkora pilótakeringő, mint amire egy héttel ezelőtt számítottunk, de valószínűleg lesznek még meglepetések ezután is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Nico és Keke Rosberg Monacóban egy rendezvényen egymás mellett
2020. december 26.
Olyan legendák, akiknek a fiaik is megpróbálták magukat a versenyzés világában. Van aki megismételte, van aki felülmúlta édesapja teljesítményét.
Mick Schumacher győzelme egy F2-es versenyen
2020. december 02.
A Haas hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik Michael Schumacher fia, Mick a Forma-1-es istállóhoz.

További hírek