F1: Kimi Räikkönen 5 kedvenc versenye

Közzétéve:
2019-05-29, 06:17

2007 világbajnoka az elmúlt hétvégén szerepelt 300. versenyhétvégéjén. Nézd meg, neki melyek voltak a legkedvesebb futamai!

Társszerző: Hajdu Balázs

2003, Maláj Nagydíj

„A második évemet töltöttem a McLarennél, ezen a futamon szereztem meg az első győzelmemet. Nem emlékszem pontosan, hogyan is történt. Volt valami baleset a rajtnál, utána sima versenyünk volt. Amikor elkezdtem a Forma-1-ben versenyezni, nem álmodtam arról, hogy egyik vagy másik csapat versenyzője legyek. Nagyon örültem a McLaren által adott lehetőségnek, de boldog voltam a Ferrarinál is.”

2007, Ausztrál Nagydíj

„Ez volt az első Ferraris versenyem. Sokat szenvedtem a teszteken, főleg a gumik miatt, hiszen a McLaren Michelin abroncsokat használt, át kellett állnom a Bridgestone gumikra. Komoly kockázatokat kellett vállalnom ezért a győzelemért. Az olaszok hihetetlenül szenvedélyesek az autósporttal kapcsolatban, ezzel együtt kritikusak is tudnak lenni. Ha nem teljesítesz jól, akkor megtalálnak, ha győzni tudsz, a vállaikon hordoznak.”

Räikkonen első Ferraris versenyén Ausztráliában

2007, Brazil Nagydíj

„Elég jól emlékszem az eseményekre. Kiváló rajtot vettünk, úgy éreztük, ha nem lesz semmi komoly probléma, akkor kettős győzelmet arathatunk. A többi már nem rajtunk múlott. Úgy emlékszem, leköröztük Lewist (Hamilton). Nagy volt a kavarodás, nem tudtuk, hogy ki milyen pozícióban van. Utólag visszagondolva egyszerű volt a matek: Lewis nem tudott sokat javítani a helyezésén, Alonso is mögöttünk volt. Fantasztikus hajrá volt, pályafutásom egyik legnagyszerűbb emléke.” 

2012, Abu Dhabi Nagydíj

„A szezon nagy részében elég jól teljesítettünk a Lotusszal. A rajtnál sikerült megcsípnem pár helyet, majd később az élre álltam. Sokak számára a rádiózás miatt marad emlékezetes a verseny („hagyj békén, tudom mit csinálok”). Ha a teljes történetet nézzük, azért nem ennyiből állt a kommunikációnk, de legalább el tudtak adni néhány pólót ezzel a mondattal. Minden összeállt számunkra azon a futamon. Az autó gyors volt, a szerencse is mellénk szegődött. Ez volt a csapat első győzelme abban az évben, illetve az én első sikerem, miután visszatértem a Forma-1-be

2018, Amerikai Nagydíj

„Nagyszerű volt a rajt. Voltak nehéz pillanataink a versenyen, de sikerült magam mögött tartani a többieket. Nehéz munka volt. Elég sokat kellett várnom erre a győzelemre, megpróbáltam minden pillanatát kiélvezni.”

Räikkonen a 2018-as Amerikai Nagydíjon

Ha szeretnéd, a Formula 1 YouTube csatornáján megnézheted az angol nyelvű videóinterjút is a Jégemberrel. Neked melyik a kedvenc emléked Kimivel kapcsolatban? Írd meg kommentben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek