Raikkönen megérdemelt győzelmével késleltette a bajnokavatást az Amerikai Nagydíj

Frissítve:
2018-11-02, 18:50

Vasárnap este egy látványos és eseménydús Amerikai Nagydíjra került sor

Hamilton magabiztosan, félig zsebében érezve a bajnoki címet állt fel a rajtrács első kockájába. Ő sem számított arra, hogy Kimi Raikkönen már az első métereken elé fog kerülni, sőt, még meg is nyeri a futamot. Ehhez nagyban hozzásegítette az, hogy a jobban tapadó ultralágyakon rajtolt, míg a brit szuperlágy keverékeken vágott neki az 56 körös futamnak.

Az első körben Vettel a negyedik helyért folytatott harc közben összeakadt Ricciardóval, megpördült, de viszonylag gyorsan át tudta hámozni magát a középmezőnyön, és végül a negyedik helyen intették le. Az ausztrált pedig utolérte a technika ördöge, a kilencedik körben megállt alatta a Red Bull.

A Formula 1 mezőnye az első kanyar előtt Austinban

Max Verstappen a 18. helyről kevesebb, mint tíz kör alatt már a negyedik helyen autózott, Raikkönen, Hamilton és Bottas mögött. Majd két körrel a vége előtt a holland pilóta villantott még egy nagyot! Megelőzte Hamiltont, így másodikként ért célba. Méltán kiérdemelte megint a nap pilótája címet.

Raikkönen megtörte a 113 verseny óta tartó nyeretlenségi szériáját, ugyanis a 2013-as Ausztrál Nagydíj óta nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A tavalyi és az idei szezonban is lett volna rá lehetősége, de az autó, vagy csapatutasítás miatt nem tudta győzelemre váltani a pole pozíciókat. Most azonban végre minden összeállt, így a második Ferraris korszakát sem fejezi be győzelem nélkül.

A finn pályafutása alatt 21-szer nyert a Formula-1-ben, Mika Häkkinen 20-szor, ezzel a Ferrari-pilóta a legsikeresebb finn F1-es a győzelmek tekintetében.

„Nagyon rég volt már, de végre újra itt vagyunk. Sokkal jobban örülök, mintha csak második lettem volna, boldog vagyok, de előre kell néznünk, hiszen van még néhány verseny hátra." - nyilatkozta a verseny után Raikkönen.

Úgy tűnik a Ferrari visszanyerte a szezon közben mutatott formáját, azonban Vettel még nem talált magára.

Hamilton így is növelte előnyét, jelenleg 70 ponttal vezet, vagyis Mexikóban elég a 7. helyen célba érnie ahhoz, hogy megszerezze ötödik világbajnoki címét, Vettel eredményétől függetlenül.

A bajnokság élmezőnyének jelenlegi állása:

  1. Lewis Hamilton 346 pont
  2. Sebastian Vettel 276 pont
  3. Kimi Raikkönen 221 pont
  4. Valtteri Bottas 217 pont
  5. Max Verstappen 191 pont

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Hamilton uralta a szingapúri éjszakát
2018. szeptember 17.
Hamilton győzelmét szinte senki nem veszélyeztette, csak a lekörözöttekre kellett figyelnie. Verstappen második lett, míg Vettel ismét értékes pontokat vesztett.

További hírek