A Ferrari szavakkal nem éppen finoman bánó elnöke, Sergio Marchionne azt a javaslatot tette csapatának, hogy a 2019-es szezonra keressenek mást Kimi Räikkönen helyett, ha nem találja meg újra a top formáját. Räikkönen jelenleg 38 éves, ő a mezőny legidősebb tagja. 2014-ben tért vissza a vörös csapathoz, akikkel korábban pontosabban 2007-ben világbajnok lett. Igaz nem volt könnyű dolga, először Fernando Alonso mellé ült be, majd jött a német négyszeres bajnok Sebastian Vettel. Sokak szerint ő is kellett ahhoz, hogy Kimi a csapatnál maradhasson.

Kimi Räikkönen a legnépszerűbb versenyző, többen kedvelik, mint bárkit

Kimi Räikkönen a legnépszerűbb versenyző

Sebastian Vettel eddig minden alkalommal Räikkönen előtt végzett, a finn pilóta még csak futamot sem nyert, csapattársa ellenben 8 alkalommal állt a dobogó tetején. Igaz a Ferrari lépései sokszor legalább érdekesek, elég, ha csak az idei Monaco GP-t nézzük, ahol sokak szerint elvették a győzelmet Räikkönentől. Illetve tudni lehet azt is, hogy az olasz istálló szeret csapatsorrendet állítani.

A Ferrari karácsonyi ünnepsége előtt Marchionne azt nyilatkozta, hogy biztos benne, ha képesek leszenek Kimit segíteni és megtalálni a kulcsot - jelentsen az bármit is - akkor újra a régi formájában versenyez. Bár ez jól hangzik, de azért sokszor lehetett ilyen nyilatkozatot hallani, és az elmúlt években nem úgy nézett ki, hogy ez sikerült volna megtenni. Hozzátette azt is a főnök, hogy szégyen lenne, ha úgy hagyná itt az F1-et, hogy nem mutatta meg utolsó éveiben azt, hogy mire is képes valójában.

Minden tudására szüksége lesz 2018-ban

Minden tudására szüksége lesz 2018-ban

Ezt korábban azért már láthattuk tőle. Az elnök azt is bedobta, hogy mindenképp egy fiatal tehetség fog a finn helyére érkezni, ha nem felel meg az idei évi elvárásoknak. Kiemelte Charles LecLerc, Antonio Giovinazzi és Max Verstappen teljesítményét is. Úgy tűnik, ő LecLerc-nek adná meg a lehetőséget, ki is jelentette, hogy szerinte jó döntést hozott azzal, hogy elkezdte támogatni. Jövőre már a Sauber csapat színeiben fog versenyezni, ami a legújabb Ferrari motort kapja majd.

Kitért Sebastian Vettel teljesítményére is, és elmondta, hogy ugyan elégedett volt vele, de lehetett volna jobb is, és a következő szezonban az ő felelőssége lesz, hogy visszatérjen a helyes útra. Kiemelte, hogy a Mercedesek verhetők, és fel kell nőniük a feladathoz, hogy legyőzzék őket végre. A Ferrarinál természetesen mindent megtesznek, hogy egy jó autót építsenek 2018-ra és újra a csúcson legyenek.

Fotók: Scuderia Ferrari