Kiss Norbert idei legrosszabb hétvégéje volt a zolderi - Kamion-Eb

Frissítve:
2018-10-10, 15:53

A Kamion Európa-bajnokság hajrája a volt Formula 1-es helyszínen, a belgiumi Zolderben vette kezdetét. A pálya nagyon veszélyes, ugyanis kis bukóterek és betonfalak jellemzik

Antonio Albacete győzelemre váltotta pole pozícióját az első versenyen Zolderben. A spanyolnak ez volt idei harmadik győzelme, korábban a Nürburgringen és a Slovakia Ringen intette le elsőként a kockás zászló. Adam Lacko és Jochen Hahn nagy csatában voltak a második helyért.

A második futamon Steffi Halm diadalmaskodott, akinek ez volt idei második győzelme. A dobogóra rajta kívül még Jochen Hahn és Andre Kursim éllhatott fel.

Hogy mennyire szoros a 2018-as Kamion Európa-bajnokság mezőnye, azt jól mutatja, hogy Jochen Hahnt intette le elsőként a kockás zászló a harmadik megmérettetésen. Hahn remekül rázta le magáról a spanyol Albacetét, majd sikeresen megtartotta első helyét, amivel a német pilóta idei nyolcadik győzelmét zsebelhette be. Adam Lacko, a csehek üdvöskéje ezúttal a harmadik helyen ért célba.

Az utolsó versenyt Jose Rodrigues nyerte, akinek ez volt idei első, pályafutása során pedig a második győzelme. A győzelme azért is nagyon értékes, mert Steffi Halm és Jochen Hahn nagy nyomást helyezett a spanyolra, aki ennek ellenére a futam nagy részében vezetett.

Jochen Hahn és Antonio Albacete a harmadik verseny rajtja után szemből fotózva
Jochen Hahn és Antonio Albacete küzd az első helyért

Magyar vonatkozások:

Az OXXO Hungary Truck Racing Team nem volt jelen a belgiumi fordulón sem, így egyedüli magyarként Kiss Norbinak kellett helyt állnia. Sajnos a Tankpool24 szombathelyi pilótájának nem sikerült valami jól ez a hétvége.

Norbi az Időmérőn hatodik lett, az első versenyen pedig sikerült kettőt előznie, ám így is lecsúszott a dobogóról. Külön izgalmat jelentett, hogy a csata hevében egyszer a sikánt is levágta, amiért felhívták a versenyirányításra, de végül szerencsére nem vették el a negyedik helyét.

A fordított rajtrácsos futam sem sikerült jól: a rajtot követően kétszer is kontaktba került versenytársaival, illetve a kamionja sem működött úgy, ahogy kellett volna, ezért egymás után veszítette el a párharcokat, így végül nyolcadikként ért célba.

Kiss Norbert hiányos kamionja
Kiss Norbi csata közben

Bár Kiss Norbi a vasárnapi időmérőn a Q1-ből a legjobb idővel jutott tovább a Superpole-ba, de ott sajnos csak az ötödik helyet tudta megszerezni. A versenyen ezt a pozíciót sikerült is megőriznie, de egy kisebb koccanás miatt 30 másodperces büntetést kapott, így végül nem szerzett pontot. A hétvége utolsó futamán a 12. rajtkockából indult, de ötödikként ért célba.

A 2018-as szezonban ez volt az első olyan hétvége, ahol egyetlen egyszer sem állhatott fel a dobogóra a szombathelyi pilóta.

A bajnokság állása két fordulóval a szezon vége előtt:

1. Jochen Hahn 280 p

2. Adam Lacko 214 p

3. Antonio Albacete 179 p

4. Norbert Kiss   175 p

5. Sascha Lenz 160 p

6. Steffi Halm 152 p

Forrás/ Fotók:

  • ETRC
  • Kiss Norbert sajtóhír

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.
Kiss Norbi kétszer is dobogóra állt Csehországban
2018. szeptember 04.
A hosszú nyári szünet után Mostba látogatott a kamion Európa-bajnokság. Ez a pálya nem igazán feküdt a szombathelyi versenyzőnek.

További hírek