Kiss Norbert idei legrosszabb hétvégéje volt a zolderi - Kamion-Eb

Frissítve:
2018-10-10, 15:53

A Kamion Európa-bajnokság hajrája a volt Formula 1-es helyszínen, a belgiumi Zolderben vette kezdetét. A pálya nagyon veszélyes, ugyanis kis bukóterek és betonfalak jellemzik

Antonio Albacete győzelemre váltotta pole pozícióját az első versenyen Zolderben. A spanyolnak ez volt idei harmadik győzelme, korábban a Nürburgringen és a Slovakia Ringen intette le elsőként a kockás zászló. Adam Lacko és Jochen Hahn nagy csatában voltak a második helyért.

A második futamon Steffi Halm diadalmaskodott, akinek ez volt idei második győzelme. A dobogóra rajta kívül még Jochen Hahn és Andre Kursim éllhatott fel.

Hogy mennyire szoros a 2018-as Kamion Európa-bajnokság mezőnye, azt jól mutatja, hogy Jochen Hahnt intette le elsőként a kockás zászló a harmadik megmérettetésen. Hahn remekül rázta le magáról a spanyol Albacetét, majd sikeresen megtartotta első helyét, amivel a német pilóta idei nyolcadik győzelmét zsebelhette be. Adam Lacko, a csehek üdvöskéje ezúttal a harmadik helyen ért célba.

Az utolsó versenyt Jose Rodrigues nyerte, akinek ez volt idei első, pályafutása során pedig a második győzelme. A győzelme azért is nagyon értékes, mert Steffi Halm és Jochen Hahn nagy nyomást helyezett a spanyolra, aki ennek ellenére a futam nagy részében vezetett.

Jochen Hahn és Antonio Albacete a harmadik verseny rajtja után szemből fotózva
Jochen Hahn és Antonio Albacete küzd az első helyért

Magyar vonatkozások:

Az OXXO Hungary Truck Racing Team nem volt jelen a belgiumi fordulón sem, így egyedüli magyarként Kiss Norbinak kellett helyt állnia. Sajnos a Tankpool24 szombathelyi pilótájának nem sikerült valami jól ez a hétvége.

Norbi az Időmérőn hatodik lett, az első versenyen pedig sikerült kettőt előznie, ám így is lecsúszott a dobogóról. Külön izgalmat jelentett, hogy a csata hevében egyszer a sikánt is levágta, amiért felhívták a versenyirányításra, de végül szerencsére nem vették el a negyedik helyét.

A fordított rajtrácsos futam sem sikerült jól: a rajtot követően kétszer is kontaktba került versenytársaival, illetve a kamionja sem működött úgy, ahogy kellett volna, ezért egymás után veszítette el a párharcokat, így végül nyolcadikként ért célba.

Kiss Norbert hiányos kamionja
Kiss Norbi csata közben

Bár Kiss Norbi a vasárnapi időmérőn a Q1-ből a legjobb idővel jutott tovább a Superpole-ba, de ott sajnos csak az ötödik helyet tudta megszerezni. A versenyen ezt a pozíciót sikerült is megőriznie, de egy kisebb koccanás miatt 30 másodperces büntetést kapott, így végül nem szerzett pontot. A hétvége utolsó futamán a 12. rajtkockából indult, de ötödikként ért célba.

A 2018-as szezonban ez volt az első olyan hétvége, ahol egyetlen egyszer sem állhatott fel a dobogóra a szombathelyi pilóta.

A bajnokság állása két fordulóval a szezon vége előtt:

1. Jochen Hahn 280 p

2. Adam Lacko 214 p

3. Antonio Albacete 179 p

4. Norbert Kiss   175 p

5. Sascha Lenz 160 p

6. Steffi Halm 152 p

Forrás/ Fotók:

  • ETRC
  • Kiss Norbert sajtóhír

További autós hírek

Az új fővárosi közgyűlés már az első rendes ülésén elfogadott egy olyan javaslatot, hogy megvizsgálják az autómegosztó cégek kedvezményrendszerének kiterjesztését…

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kapcsolódó írások

A Kamion Eb mezőnye a Hungaroringen
2018. december 26.
A 2019-es előzetes versenynaptár kilenc helyszínt tartalmaz, ami fontos, hogy az előző évhez hasonlóan ismét júniusban érkezik a Hungaroringre a mezőny.
Kiss Norbi kétszer is dobogóra állt Csehországban
2018. szeptember 04.
A hosszú nyári szünet után Mostba látogatott a kamion Európa-bajnokság. Ez a pálya nem igazán feküdt a szombathelyi versenyzőnek.
Kiss Norbert kamionja a Le Mans-i pályán oldalról fotózva
2018. október 02.
A hétvége nem alakult jól a Norbiknak: Michelisz a Túraautó-világkupa kínai hétvégéjén, honfitársa és druszája pedig a Kamion Eb utolsó előtti állomásán, Franciaországban szenvedett.
Kiss Norbert két év után ismét DTM autót tesztelt!
2018. június 05.
Négy kört tett meg a Hungaroringen Kiss Norbert a Mercedes 2017-es autójával, az AMG C63 DTM-mel. A német túraautó-bajnokság vasárnapi hungaroringi futama előtt.