Megvált Pagani Zonda 760 LH hiperautójától Lewis Hamilton. A Forma-1 hétszeres világbajnoka 2014-ben 1,4 millió euróért (forintba átszámítva 500 millió) vásárolta a járművet. Az olasz Quattroruote hírportál szerint a vevő múlt hónapban 10 millió eurót, azaz 3,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett az F1-es sztár igényei alapján átalakított autóért.

A lila színre festett hiperautóban egy 7,3 literes, V12-es Mercedes motor dolgozik, mely 750 lóerős teljesítmény leadására képes. A Pagani Zonda 760 modellből mindössze öt darab készült, az LH kód pedig Hamilton monogramjára utal, ezzel jelezve a jármű egyediségét.

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 hétszeres világbajnoka egy angol gyűjtőnek adta el a kocsit, folytatva ezzel az autóállományának csökkentését, melyet a környezetvédelmi törekvései vezérelnek. A 36 éves pilóta ígéretet tett arra, hogy a jövőben csak hibrid vagy elektromos járműveket vezet majd a közúti forgalomban.

Hamilton emlékezetes végjátékban, az Abu-dzabi Nagydíj utolsó körben veszítette el a 2021-es világbajnoki címért folytatott csatát Max Verstappennel szemben. A Mercedes nagyon nehezen tudta elfogadni a végeredményt, Toto Wolff csapatfőnök, illetve Hamilton az FIA évvégi díjátadó gáláját is kihagyta.

A brit versenyző pár nappal a szezon végét követően hivatalosan is átvehette lovagi címét, ám a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki elsőség valószínűleg boldogabbá tette volna.