2020. március 03. | 15:31

A járvány miatt számos versenyt el kellett halasztaniuk a szervezőknek.

Társszerző: Hajdu Balázs

A koronavírus járvány egyre nagyobb méreteket ölt világszerte. A betegség terjedése miatt sorra halasztják el a különböző autó- és motorsport rendezvényeket. A koronavírus a Forma-1, valamint a MotoGP versenynaptárát is átrendezte.

Eddig körülbelül 91 ezer fertőzöttről számoltak be a tudósítások. A koronavírusnak eddig nagyjából 3 ezer halálos áldozata volt, a legtöbben Kínában vesztették életüket. A járvány számos európai országba is elért, a legtöbb fertőzött Olaszországban van, ahol már 41-en haltak meg a betegség miatt.

Az alábbiakban az eddig elhalasztott versenyek listáját láthatod.

2020. március 2 – Elhalasztják a MotoGP thaiföldi versenyét

Thaiföld kormánya hétfőn jelentette be, hogy elhalasztják a MotoGP március 22-re tervezett futamát. Az új dátumot még nem határozták meg, valószínűleg októberben lehet esély a verseny megrendezésére.

2020. március 2 – Elhalasztják a Super Formula sorozat suzukai megnyitóját

Az eredeti tervek szerint április 5-én, Suzukában indult volna a Super Formula sorozat 2020-as idénye. Ezt a versenyt, valamint a március 9-10-re meghirdetett tesztet is elhalasztották. A koronavírus járvány miatt veszélybe került a Super GT első futama is, melyre április 11-12-én kerülne sor, Okojamában.

2020. március 1 – Lefújták a MotoGP idénynyitóját

A Thaiföldi Nagydíj lett volna a MotoGP új szezonjának második versenye. Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy a március 8-ra tervezett, katari idénynyitót sem tartják meg. A Moto2 és Moto3 sorozat versenyzői azonban már Katarban vannak, így az ő versenyüket a tervezettek szerint megrendezik.

2020. február 27 – Megváltozott a DTM-teszt helyszíne

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) szervezői bejelentették, hogy a március 16-18-ra tervezett tesztet Monza helyett a Hockenheimringen rendezik meg. Észak-Olaszországban már 41 halálos áldozata volt a koronavírusnak.

2020. február 26 – Az F1 Vietnámi Nagydíj betétfutamai elmaradnak

Az F1 Vietnámi Nagydíj legjelentősebb betétfutama, a Formula Renault Ázsai Kupa versenye, valamint a Formula 4 kínai szezonnyitója is elmarad.

2020. február 12 – Elhalasztották a Forma-1-es Kínai Nagydíjat

A koronavírus miatt elhalasztották az április 19-re kiírt F1-es Kínai Nagydíjat. A szervezők remélik, hogy sikerült a versenynek helyet találni az idei zsúfolt versenynaptárban. A hírek szerint a Brazil Nagydíj és a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj közötti hétvégén kerülhet sor a kínai futamra.

2020. február 2 – Nem lesz Formula E verseny Sanyában

Elmarad a Formula E március 21-re tervezett, kínai fordulója. A WHO rögtön a koronavírus kitörésekor döntött a halasztás mellett, ezzel öthetes szünet lesz az elektromos bajnokság 2019/2020-as versenynaptárában.

Nagy kérdés, milyen sportesemények maradhatnak még el a koronavírus miatt?