Körvonalazódik a W Series 2020-as versenynaptára

Közzétéve:
2019-11-02, 18:02

Most megtudhatod, hol és mikor rendezik a hölgyek bajnokságának futamait.

Társszerző: Hajdu Balázs

Nyilvánosságra hozták a W Series névre keresztelt, női autóversenyzőknek szóló viadal 2020-as futamainak időpontját. A hat versenyből álló sorozat első ízben látogat majd Szentpétervárra és a svédországi Anderstorpba.

A sorozat eddig elkészült beosztása a következő: 

  • Szentpétervár, Oroszország, 2020. május 29-30
  • Anderstorp, Svédország, 2020. június 12-13
  • Monza, Olaszország, 2020. június 26-27
  • Norisring, Németország, 2020. július 10-11
  • Brands Hatch, Egyesült Királyság, 2020. augusztus 22-23
  • Assen, Hollandia, 2020.  szeptember 4-5

A szentpétervári futamot az Igora Drive nevű, 4,086 kilométer hosszú, újonnan épített versenypályán rendezik, melyet a legendás Hermann Tilke tervezett. Az Anderstorp Raceway Svédországban majdnem pontosan megegyező hosszúságú, 4025 kilométeres. A pálya 1968-ban épült, itt rendezték a Forma-1-es Svéd Nagydíjat 1973 és 1978 között. Az aszfaltcsík azóta otthont adott Superbike, európai- és világbajnoki túraautó futamoknak is.

„Izgatottan és örömmel jelentjük be, hogy a W Series 2020-ban Oroszországba és Svédországba is ellátogat. Az Anderstorpban rendezett versennyel első alkalommal jut el a sorozatunk egy északi országba. Emma Kimilainen, finn autóversenyző a tavalyi év egyik csillaga volt, a norvég Ayla Agren pedig jövőre csatlakozik a bajnoksághoz. Ők bizonyára népszerűek lesznek ebben a régióban.

Az oroszországi verseny a mindössze 16 esztendős Irina Szidorkova számára jelent hazai pályát, hiszen ő Szentpétervártól 428 kilométerre található Petrozavodszkból származik. Mindkét újonnan csatlakozó ország kiemelten fontos számunkra. Amint elkészül a végleges 2020-as versenynaptár, azonnal nyilvánosságra hozzuk” - mondta Catherine Bond Muir, a W Series vezérigazgatója.

A szentpétervári pálya felülnézetből
Szentpétervár is otthont ad 2020-ban egy W Series futamnak

„Még soha nem jártam Szentpéterváron, így nincs sok információm a pályáról. Beszéltem néhány DTM-pilótával, ők nagyon dicsérték. Gyors és technikás pályának titulálták, különösen az utolsó szektorról nyilatkoztak pozitívan.

Az Anderstoprban található pályáról ellenben sokat tudok, hiszen a hetvenes években tagja voltam a McLaren Forma-1-es csapatának. Nagyon különleges aszfaltcsíkról van szó, különösen a 180 fokos Karusell jobbkanyart emelném ki. Többször előfordult itt, hogy borult a papírforma. Jody Schekter és Patrick Depailler például első és második helyen végeztek 1976-ban. Semmi jel nem utalt arra, hogy a hatkerekű Tyrrell autóval futamot lehet nyerni. 1978-ban itt szerepelt első és egyetlen F1-es versenyén a Brabham-Alfa Romeo BT46B „ventilátoros autó”, melynek volánja mögött Niki Lauda megnyerte a versenyt abban az évben.

A Brabham-Alfa Romeo BT46B 1978-ban a Svéd Nagydíjon
A Brabham-Alfa Romeo BT46B 1978-ban a Svéd Nagydíjon

Nem szeretnék felelőtlen és vakmerő kijelentéseket tenni, ezért nem állítom, hogy a W Series történelmet ír Oroszországban vagy Svédországban, mindenesetre izgatottan várjuk a két új helyszínünk bemutatkozását” - nyilatkozta Dave Ryan, a sorozat versenyigazgatója.

Forrás:

További autós hírek

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Több levelet kaptunk a témában az utóbbi időben, ezért tegyük tisztába azt, hogy miért nem kapsz büntetőpontot a kiszabott bírság…

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Kapcsolódó írások

A nők is vezethetnek majd Szaúd-Arábiában
2017. szeptember 28.
Nem mindennapi változás előtt áll Szaúd-Arábia: feloldják a nők vezetési tilalmát, de homályban maradtak részletkérdések, amik javíthatnák a nők helyzetét.
W Series
2018. október 14.
Hat futamból fog állni a 2019 tavaszán induló hölgyek számára kiírt versenysorozat
törésteszt
2019. november 02.
A fejsérülésnek tekintetében még rosszabbul állnak a hölgyek.
A1 Grand Prix – a széria, amit megszüntettek
2018. június 13.
Az A1 Grand Prix egy Formula-sorozat volt, melyet a Nemzetközi Autómobil Szövetségratifikált. Rendhagyóan a Formula 1-es szezonon kívül rendezték az északi féltekének téli időszakában.