Köszönj szépen a BMW iFE.20-nak

Közzétéve:
2019-10-17, 08:36

A BMW bemutatta új Formula e autóját, az iFE.20-at.

A Formula-e 2019/20-as évada lesz a BMW második szezonja a sorozatban. A BMW i Andretti Motorsport pilótái - Alexander Sims és Maximllian Gunther - az iFE.20 kódnévre keresztelt autóval vágnak neki a november 22-én, Szaúd-Arábiában kezdődő szezonnak.

Minden Formula E autó szinte azonos alvázat és aerodinamikai csomagot használ, tehát elveszik a bemutató előtti izgalom, mivel nem sok marad a képzelőerőnek. A design viszont minden csapatnál más, a BMW jelenlegi fényezése kimondottan tetszik, mert zseniális!

A BMW iFE.20 formula-e autó elölről fotózva

A kék-fehér alap maradt, ezt spékelték meg egy kis lilás árnyalattal, amely a monocoque mellett húzódik, hátulról pedig egy fekete rész halad előre.

A sorozat egy speciális akkumulátor egységet használ, tehát a BMW-nek csak a hűtőrendszer, a hátsó keret, a hátsó felfüggesztés, a lengéscsillapítók, a szoftver, a fedélzeti elektronika és a huzalozás, valamint a hátsó kerekeket támasztó elemek ellenőrzése maradt. Ezek nem mindennapi egyszerű alkatrészek, de legalább volt kiindulópontjuk, ami nagy segítség nekik, így egy szezon után.

A BMW iFE.20 formula-e autó hátulról fotózva

A BMW iFE.20 5,86 m hosszú, 1,7 m széles, 1 m magas és mindössze 900 kg-ot nyom. A teljesítménye pedig átszámolva 335 lóerő körülre datálható. Ez a mai F1-es számokat tekintve nem tűnik nagy durranásnak, viszont ezekkel a technikai megoldásokkal és az elektromos meghajtásnak köszönhetően 2,8 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra.

A A BMW iFE.20 formula-e autó oldalról fotózva

Több más gyártóhoz hasonlóan a BMW is közvetlenül részt vesz a járműveit üzemeltető csapatban, lehetővé téve a mérnökök számára, hogy valós időben dolgozzanak a rendszerek versenyképességén.

„Folytatjuk a szereplésünket a Formula E-ben, mert egy remek platform az elektromos mobilitás, az autonóm vezetés és a BMW Group egyéb élvonalbeli területeinek, innovációinak bemutatására a nagyközönség számára” – mondta Jens Marquardt a BMW Group Motorsport igazgatója.

Forrás:

További autós hírek

Az eset Lengyelországban történt a napokban. A felvételen az látható, ahogy egy 15 éves lány megpróbál átkelni este a zebrán,…

30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki indokolatlanul használja a ködlámpát, aki pedig többször is megszegi ezt a szabályt,…

“FIGYELEM! Édesapám s jómagam kollégája és egyben nagyon jó barátunk súlyos MENTŐBALESETET szenvedett a mai napon Pusztaszabolcson és nagyon sok…

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja