Lallert nem ereszti a sivatag - A magyar motoros szárkapocscsont töréssel áll rajthoz Marokkóban

Közzétéve:
2019-04-09, 13:42

Horváth Lajos két Dakar Rally-s kaland után újabb emberes kihívást választott, méghozzá a Marokkó Desert Challenge-n áll rajthoz

Nyolc nap és háromezer kilométer, mindez egy motor nyergében, a marokkói Agadirból az Atlasz-hegységet megkerülve, egészen a Földközi-tengerig. Ez a Morocco Desert Challenge, a világ egyik legkeményebb tereprali versenye, ahol több magyar egység mellett az ismert motoros, Horváth Lajos is rajthoz áll. Továbbá a versenyző helyzete volt már egyszerűbb is, hiszen a rengeteg homok mellett lábsérülése is komoly próba elé állítja.

A „Laller” becenévre hallgató versenyzőnek mégsem a fentebb említett hosszú és kemény terep jelenti majd az igazi kihívást, sokkal inkább magával kell megküzdenie.

Laller portréja a depóban

„A hazai bajnokság első futamán volt egy szerencsétlen bukásom, aminek hatására szárkapocscsont törést szenvedtem. Az engem kezelő orvosi stáb megadta az engedélyt a marokkói versenyre, de nyomatékosan felhívták a figyelmem, hogy készüljek fel, mert az intenzív kezelések ellenére is minden egyes mozdulat fájdalmat fog okozni. Ezért úgy gondolom, nem a rám váró körülményekkel, sokkal inkább saját magammal kell majd megharcolnom” - meséli Horváth Lajos.

A rehabilitációban a váci kézilabdacsapat sietett a versenyző segítségére, a gárda gyúrója igyekezett a lehetőségekhez képest minél jobb formába hozni a sérült testrészt. A sportoló legfőbb célja a futam teljesítése, de két Dakar Rally részvétel után tagadhatatlan, hogy a Morocco Desert Challenge remek felkészülés lehet egy esetleges újabb Dakaros kalandra.

Horváth Laller Lajos veszi fel a sisakját

Horváth elsősorban szeretne kiszakadni a mindennapokból, és egy héten keresztül csakis a motorozásra, valamint a versenyzésre koncentrálni, de a pilóta nem tagadta, hogy továbbra is élnek az ambíciói.

„Először vegyük sikerrel ezt a mostani kihívást, ha ez megvan, akkor elképzelhetőnek tartok egy Africa Eco Race-t - majd ha isten és a támogatói háttér is úgy akarja, jöhet egy újabb Dakar Rally is.”

A Morocco Desert Challenge április 12-én rajtol Agadirból, számos magyar indulóval a mezőnyben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Laller Racing Dakar Team

Kapcsolódó írások

Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!
2019. február 22.
A Dakar Rally-t kétszer megjárt motoros a Morocco Desert Challenge-re készül

További hírek