Társszerző: Hajdu Balázs

A Formula-E hatodik idénye már megkezdődött, három futamon már is túl is vannak a pilóták. Ebben az évben csatlakozott a mezőnyhöz a Porsche és a Mercedes is – eddig utóbbi teljesített jobban. A Forma-1-es dominanciájuk jól ismert, egyelőre kérdés, hogy képesek lesznek-e hasonlóra az elektromos pontvadászatban is.

A kezdés olyannyira meggyőző volt, hogy a versenyzők tabelláját jelenleg Stoffel Vandoorne vezeti, a csapat pedig második helyen áll a konstruktőrök versengésében. Nem mellékesen megjegyezném, hogy a Mercedes több mint háromszor annyi pontot gyűjtött, mint a Porsche. A csapatok pontversenyét a BMW vezeti.

Vandoorne

A Mercedes-Benz EQ csapatának kiegyensúlyozottsága figyelemreméltó. Stoffel Vandoorne személyében rendelkeznek egy tapasztalt pilótával. Nyck De Vries a legutóbbi futamon ötödik helyen végzett Santiagóban. Amennyiben ő is képes lesz még jobb eredményeket elérni, akkor a Mercedes nagyon szép reményeket kezdhet el táplálni.

A szezon előtt sokat vártak a Porsche bemutatkozásától, ők ugyanis komolyan veszik az autósportot, és minden lehetséges sorozatban a győzelemre törnek. A Formula-E egyelőre mélyvíznek bizonyult számukra, ám minden kezdet nehéz, így valódi következtetéseket csak később lehet levonni.

Mercedes

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Mercedes HWA-programból származó tapasztalata értékesebb, mint egy jelentős tőkeinjekció, azt azonban korai lenne kijelenteni, hogy a Mercedes a bajnokság egyértelmű és elsőszámú esélyese. A BMW, az Audi és a Virgin is az első helyre pályázik.

A Formula-E mezőnye ezen a hétvégén Mexikóvárosba látogat. A jogelőd HWA nem szerzett itt pontot tavaly, a Mercedes pedig szeretné folytatni az idény elején mutatott kiváló formáját, és feledtetni az előző évben történteket.

Mercedes

Szerinted meddig jut a Mercedes a Formula-E 2020-as szezonjában? Megnyerik a bajnokságot, vagy az erős kezdést visszaesés követi?