Az AlphaTauri csapata is bemutatta 2022-es versenyautóját. Az AT03 névre keresztelt modellt egy online esemény keretében tárták a publikum elé. Az új autó megőrizte elődei színvilágát, továbbra is a fehér és a kék uralja a karosszériát. A csapat digitális látványterveket osztott meg a VF-22-ről. 

Lényegében az Aston Martin és a McLaren volt az első olyan istálló, amely már a forradalmi változást hozó 2022-es szabályok szerint tervezett autóikkal álltak a közönség elé. Előbbi pénteken már a bejáratáson is átesett Silverstone-ban.

Pierre Gasly pontok tekintetében pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el 2021-ben. Összesen 110 egységet gyűjtött, amivel a tabella 9. helyén zárta az idényt.

Elsősorban Gasly kiváló formájának köszönhetően az AlphaTauri a hatodik pozíciót szerezte meg a konstruktőri pontversenyben, nem sokkal elmaradva az ötödik Alpine mögött. Cunoda ellenben szenvedett újonc szezonjában, de időnként azért megvillantotta képességeit miután élete első F1-es versenyén rögtön pontot szerzett, az idényzárón pedig a negyedik pozícióban intették le.

Köszönhetően az anyacsapattal, a Red Bullal való szoros együttműködésnek, vélhetően az AlphaTauri 2022-ben is a középmezőny egyik meghatározó alakulata lehet. A Williams kedden (február 15.) leplezi le az FW44-es kódjelű versenyaotóját, míg a Ferrari csütörtökön (február 17.) mutatja be az F175-öst. A Mercedes W13 pénteken (február 18.) érkezik.

Az Alpine utolsó előtti csapatként, két nappal a barcelonai tesztek előtt, február 21-én prezentálja majd idei autóját. Végezetül pedig az Alfa Romeo rendezi meg a hivatalos bemutatóját február 27-én. Az olasz istálló a tesztek során ideiglenes festéssel köröz majd.