Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Lehullt a lepel az Aston Martin idei F1-es autójáról

2022. február 10. | 17:09

Sebastian Vettel és Lance Stroll idei versenyautója nemcsak kialakítását, de színét tekintve is megújult. 

A Haas és a Red Bull után az Aston Martin csapata is bemutatta a radikális új szabályok alapján tervezett 2022-es versenyautóját. Riválisaihoz hasonlóan az AMR22 is teljesen megújult aerodinamikai kialakítást és új, 18 hüvelykes abroncsokat kapott, mindezt azért, hogy még látványosabbá tegyék a versenyzést, és több lehetőséget biztosítsanak a versenyzőknek az előzésre. 

Míg a Red Bull egy bemutatóautót leplezett le, addig az Aston Martin azt a modellt tárta a közönség elé, amellyel a csapat a tesztek során megkezdi majd a munkát. 

A silverstone-i istálló csalódástkeltő eredménnyel zárta a 2021-es idényt. Azt követően, hogy az Aston Martin márkanév több mint 60 év kihagyást követően visszatért az F1-be, a Racing Point alapjaira épült új alakulat csupán a hetedik helyet tudta megszerezni a konstruktőri bajnokságban. A brit csapat autóit a tavalyi évhez hasonlóan idén is a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és Lance Stroll vezeti majd.

Vettelnek 2021-ben nem sikerült stabilan és kiegyensúlyozottan szállítania a pontszerző eredményeket, ám a német két alkalommal is megvillantotta klasszisát, miután Azerbajdzsánban, valamint a Hungaroringen is dobogóra állhatott. Bár a Magyar Nagydíjon elért eredményét később elvették a futamot követő mérlegelés során észlelt szabálytalanság miatt. Stroll pontok tekintetében alulmaradt csapattársával szemben, ugyanakkor a 21 versenyből 11 alkalommal jobb eredményt ért el, mint Vettel.

A kanadai milliárdos, Lawrence Stroll tulajdonában lévő istálló célja, hogy idén visszataláljon a 2020-ban – még Racing Point név alatt – mutatott formájához. Az alakulat akkor a konstruktőri pontverseny negyedik helyén zárt. Vettel és Stroll pénteken Silverstone-ban próbálhatja ki első ízben az AMR22-t. Ekkor kerül majd sor az autó bejáratására egy shakedown formájában. Az első szezon előtti tesztet február 23-25-én tartják a barcelonai pályán. 

Az autóbemutatók sora pénteken folytatódik, amikor a McLaren leplezi le 2022-es versenyautóját. 

  • Címkék:
  • F1
Clint Eastwood autógyűjteményéről egy szó jut eszünkbe: lenyűgöző! Olvasónk nekitolatott egy parkoló autónak, de sokallja a megállapított kárösszeget. Mik a lehetőségek?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!