2019. március 01. | 09:55

Az ötszörös világbajnok örül a súlyhatárral kapcsolatos szabályváltozásoknak, és elárulta, hogyan készül a versenyekre

Lewis Hamilton egy interjú keretein belül elmondta, hogyan segítették őt a 2019-es, súlyra vonatkozó szabálymódosítások.

„Egészségesebbnek érzem magam, mint az elmúlt 12 évben” - állítja az ötszörös világbajnok. Lewis Hamilton szerint a pilótáknak nagyon jót tesznek az új idényre szóló szabályváltozások. A brit pilóta át is alakította edzéstervét, és táplálkozását, ezáltal pályafutása legjobb formájában várja a szezont.

Bevezetésre kerül ugyanis a minimum versenyzői súly – 80 kilogramm, beleértve az ülést és a tűzálló overállt. Ezáltal a pilóták pakolhatnak magukra egy kis tömeget.

„Erősebbnek és fittebbnek érzem magam, mint valaha. Jó dolog, hogy többet edzhetek, járhatok konditerembe, mint eddig” - mondta Hamilton az első idei teszt megkezdése előtt.

„Az elmúlt 12 évben minden versenyzőnek egy bizonyos súly alatt kellett lennie, ez pedig nem feltétlenül a legjobb. Sokszor kihagysz étkezéseket, mint a bokszolók, hogy ne menj a súlyhatár fölé. Ezáltal az energiaszinted ingadozóvá válik. A szabálymódosítás egyértelműen a pilóták érdekeit szolgálja. Egészségesebb állapotba tudunk kerülni, és ezt én is érzem saját magamon. Többet ehetünk, jobban alszunk, és több energiánk van. Én nagyon örülök ennek a változásnak.”

Hogyan készült Hamilton a 2019-es idényre? 

„Miután megemelték a súlyhatárt, nagyobb teret kaptunk az edzésmódszereket illetően, ez pedig egy nagyon izgalmas kihívás. Minden évben amikor újra edzésbe állunk, az természetesen némi fájdalommal jár. Kipróbáltam különböző módszereket, és számos szakértővel dolgoztam már együtt. Nincs edzőm, inkább tanácsadóknak hívnám azokat az embereket, akikkel az edzéstervemen dolgozom. Ezen a télen más perspektívába helyezhetjük az edzést” - mondta a 34 éves Hamilton. 

A Mercedes elsőszámú versenyzője azt is elárulta, hogy együtt dolgozott egy vegán diétát és az ehhez kapcsolódó edzésmódszert jól ismerő trénerrel. A brit pilóta 2017-ben váltott zöldség alapú diétára. 

„A cél egy hatékonyabb izomzat felépítése. Nem akarok úgy kinézni, mint Hulk, ám szeretném rendbe tenni az izmaimat. Nagyszerű érzés, hogy nagyobb adagokat is ehetek” - tette hozzá Hamilton. 

  • Címkék:
  • F1