Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Lewis Hamilton továbbra is fél a koronavírustól

2021. november 30. | 18:46

A hétszeres világbajnoknak az egy évvel ezelőtti Szahír Nagydíjat hagyta ki pozitív tesztje miatt – egy mostani hasonló esettel alighanem búcsút mondhatna a nyolcadik címének.

2020 tavasza óta a világ számos pontján, így a Forma-1-es paddockban is érvényben vannak a koronavírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések. A tavalyi szezonban Sergio Pereznek és Lewis Hamiltonnak is pozitív lett a tesztje, ezért ki kell hagyniuk futamokat. A Mercedes hétszeres világbajnok pilótája az egy évvel ezelőtti fertőzése óta már felvette a két oltást, ami egyébként kötelező előírás az F1-es versenyzők számára.

A lovagi címmel rendelkező angolnak most különösen figyelnie kell a vírussal szembeni védekezésre, hiszen két futammal a 2021-es szezon vége előtt még versenyben van a világbajnoki címért, hátránya jelenleg 8 pont Max Verstappen mögött. Hamilton egy friss interjúban beszélt az esetleges fertőzéstől való félelmeiről.

„Én állandó rettegésben élek. Egy átlagos embernek talán nem jelent akkora érvágást, ha pár napra kiesik a munkából. A Forma-1-es pilótáknak viszont sorsdöntő lehet. Ha egy-két versenyt kihagysz, elúszik az esélyed a végső győzelemre. Más sportolókon nem látok semmilyen feszültséget, mintha nem érdekelné őket, hogy elkapják-e a vírust. Ez elég furcsa számomra” – nyilatkozta Hamilton a német Auto Motor und Sport kiadványnak.

A Forma-1-es paddockba ugyan bizonyos feltételekkel már újra beengednek a látogatókat – a Katari Nagydíj közvetítésében például többször is feltűnt David Beckham – Lewis Hamilton továbbra is tartja a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

„Bizonyos területeken lazítottak egy kicsit a szabályokon. Néhányan egy kicsit könnyelműen viselkednek, emiatt könnyedén bajba kerülhetnek. Vigyáznunk kell magunkra. A társadalmi érintkezésekre vonatkozó felfogásom eltér a korábbitól, igyekszem távolságot tartani minden lehetséges helyzetben” – nyilatkozta a Mercedes pilótája.

A 36 éves Hamilton saját elmondása alapján csúcsformában várja a világbajnoki címről dönti Szaúd-Arábiai és Abu Dhabi Nagydíjat. A szezon első felében azonban meg kellett küzdenie néhány megterhelő fizikai tünettel.

„A bajnokság első szakaszában nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Küzdenem kellett, a regenerációs és edzés programomra összpontosítottam, légzéstechnikákat gyakoroltam, és majdnem minden nap futottam. Az intenzívebb edzéseknek köszönhetően nem volt gondom a melegebb versenyekkel. Hálás vagyok, hogy átvészeltem a nehézségeket” – tette hozzá Hamilton.

Jean Todt elárulta: Sennával is tárgyalt a Ferrari annak idején Semmi extra, csak megnyitotta kapuit a szuperautók mennyországa

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!