Egy korábban a Forma-1-ben dolgozó bennfentes szerint Kevin Magnussen remek választás lenne a Red Bull számára. Az osztrák istálló tanácsadója, Dr. Helmut Marko korábban Nico Hülkenberget és Sergio Perez említette Alex Albon lehetséges helyetteseként. Matt Bishop, a McLaren korábbi kommunikációs igazgatója szerint azonban a dán pilóta is esélyes lehet a szerződésre. A jelenleg a női autóversenyzőként foglalkoztató W Series kötelékében dolgozó szakember 2014-ben dolgozott együtt az akkor újonc Magnussennel, aki szerinte sokkal jobb lehetőségeket érdemelt volna.

„A Renault és a Haas színeiben is felülmúlta csapattársait, nem kapott azonban lehetőséget olyan csapatnál, ahol megmutathatta volna azt a győztes formáját, mellyel mindenkit maga mögé utasított a 2013-as World Series by Renault sorozatban. A Red Bullnál lenne esélye a győzelemért harcolni. Nem ismerem azonban Helmut Marko és Christian Horner gondolatait. Max és Kevin remek párost alkothatnának. Két tapasztalt, ám mégis fiatal pilótáról van szó, akik megnehezíthetnének a Mercedes dolgát” -  fogalmazott Bishop.

Kevin Magnussen

Egy Verstappen-Magnussen páros kapcsán joggal merülhet fel, hogy ők ketten nem feltétlenül jönnének ki egymással. Matt Bishop szerint azonban ez csak még jobban felkorbácsolná a harci kedvüket – plusz a két ex-Forma-1-es apuka (Jos Verstappen és Jan Magnussen) is jól szórakoznának a paddockban.

„Nem igazán érdekel, hogy kijönnének-e egymással. A versenyzők közti feszültség pozitívan hathat a teljesítményükre. Szerintem a két apuka is élvezne az utódok küzdelmét” - tette hozzá a McLaren egykori munkatársa.

Romain Grosjean és Kevin Magnussen helyzete egyaránt bizonytalan a Haas csapatánál. A hírek szerint a 2021-es ülésekre az F2-es mezőnyből Callum Ilott és Mick Schumacher, valamint az idén a Racing Pointhoz háromszor beugró Nico Hülkenberg is eséllyel pályázhat.