Egy kisebb átstrukturáláson mennek keresztül a Forma-1 körüli kisebb sorozatok, amelynek értelmében az eddig megszokottaktól eltérően fel lesznek osztva a kisebb bajnokságok és a királykategória versenyeinek csak egy részén lesznek ott, de egyszerre nem nagyon.

A W Series sorozat mezőnye egy versenyen Jamie Chadwick vezetésével

A sorozat egyébként még 2019-ben indult többek között David Coulthard, Catherine Bond és a Red Bull sztár tervezője Adrian Newey támogatásával. Az alapvető cél az volt, hogy a női pilóták akár a Forma-1-ig is eljussanak. Az első szezonban a brit Jamie Chadwick és a holland Beitske Visser harcolt a bajnoki címért, hogy aztán végül Chadwick örülhessen. A holland viszont vissza szeretne vágni a következő évben, ahol több izgalmasabb helyszínen is megfordulnak majd.

A W Series sorozat 2021-es versenynaptárja

Ennek következtében a W Series sorozat új szezonjában nyolc forduló lesz a szezonban többek között Zandvoort és Mexikóváros részvételével. Ott lesz viszont a Hungaroring is, aminek következtében a Magyar Nagydíj hétvégéjén az F3 és a W Series fog ellátogatni Magyarországra.