Magyar tereprali a fejlődés útján

Közzétéve:
2019-03-20, 09:03

Még el sem kezdődött a Magyar Országos Bajnokság/I.O.B.C. kupasorozat, máris sikerre van ítélve az MNASZ - MAMS Tereprali kooperációja

Amíg tavaly alig húsz nevezővel rajtolt el a szezonnyitó Adrenalin Kupa, addig most közel ötven fős mezőny várja, hogy pénteken Bugacon elinduljon a 2019-es versenyszezon. A nyitányra történő készülődés már az előző héten elkezdődött, ugyanis a MAMS által indított tereprali iskola a bugaci első forduló közelében tesztelt. A mélyhomokos autózás és motorozás remek alapot nyújtott a nyitóversenyre gyúró pilótáknak, de a gyakorlás lehetősége számos új arcot is bevonzott.

Garamvölgyi Zoltán és csapata igyekszik tradíciót formálni a tereprali teszt/iskolából, amely ezentúl - két héttel az aktuális versenyek előtt, azok helyszínéhez közel - minden alkalommal megrendezésre kerül. Újdonság lesz a teljes szezonon átívelő utánpótlás kupa is, melynek életre hívásától további versenyzők érkezését remélik az I.O.B.C. kupasorozat szervezői.

A kívülállók számára is feltűnt már, hogy valami megmozdult a hazai tereprali sportban. A jó irányt az is mutatja, hogy egyre több támogató és szponzor lát fantáziát a sportágban, és a médiaérdeklődés is látványosan fokozódott az elmúlt időkben:

„A szakág vezetése ezúton is szeretne köszönetet mondani kiemelt partnereinek, a főtámogató Bioextra Zrt-nek, a Copyguru Kft-nek, a K&K Familynak, a Gorilla Gluenak és a Yamaha Magyarországnak. Külön elismerés illeti az Alapjárat csapatát és a Flyerz Magazint, valamint a Sport televíziót, amiért rendszeresen beszámolnak a hazai terepralit érintő érdekességekről, történésekről és eredményekről.

A fentebb vázolt cégek és médiumok munkájának köszönhetően a magyar tereprali képes tartani a fejlődés ívét, ez pedig mind a versenyzőket, mind a sportág rajongóit kellemes érzésekkel tölti el. Végül, de nem utolsósorban gyors felépülést kívánunk a Baja Dubai-on megsérült Esch Tamásnak, várjuk vissza őt a sorainkba!” - fogalmazta meg véleményét Garamvölgyi Zoltán, a MAMS Tereprali szakágának első embere.

adrenalin kupa

A sorozat március 22-én Bugacon az Adrenalin Kupával veszi kezdetét.

Tóth Krisztián Márk/MAMS Tereprali sajtófőnök

További hírek