Tereprali – Megérkezett az előzetes versenynaptár

Közzétéve:
2019-02-14, 11:55

Hamarosan elrajtol az I.O.B.C. 2019-es kiírása, bő egy hónap múlva indulhat a tereprali szezon

Az MNASZ és a MAMS Tereprali vállvetve dolgozik, az álláspontok pedig közelednek egymáshoz, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a versenynaptár jelenleg csak tervezet, amit még nem véglegesítettek a felek.

A versenyév március 23-án Bugacon rajtolhat el, amely magában foglalja a CEZ (Közép-európai zóna) mezőnyét is. Április kihagyásával már érkezik is a Riverside Baja, majd júniusban Gyulára látogat a mezőny – mindkét futamon a CEZ versenyzőivel. Ezután ismét lesz egy lukas hónap, majd augusztusban következik az év fénypontja, a Tereprali Világkupa tradicionális részét képező 16. Hungarian Baja.

A MAMS Tereprali szakágának 2019-es előzetes versenynaptára

A naptárat böngészve egy egészen új elem is feltűnik, a versenysorozat országhatárt léphet, és néhány nap erejéig a romániai Nagyváradra költözik, hogy a résztvevők a Baja Oradea keretében Erdély csodálatos vidékein mérkőzzenek meg egymással. A 2019-es esztendőt a már hagyományos nyirádi Raid of the Champions (szintén CEZ futam) zárja, ahol reményeink szerint az utolsó versenyen idén is címek dőlnek majd el.

„Aktívan dolgozunk a mindenki számára optimális megoldáson. A MAMS Tereprali szakágánál nagyon hiszünk az együttműködésben, annyit már biztosan kijelenthetek, hogy idén hat fordulós sorozatunk lesz, ami magában foglal a HunGarian Baja mellett még egy román futamot is. A már említett versennyel kezdünk, ahová nagyon sok szeretettel várjuk a motorosokat, a quadosokat, a side by side versenyzőket, valamint az autósokat és a kamionosokat is!” – zárta mondandóját Garamvölgyi Zoltán, a MAMS Tereprali szakágának első embere.

Garamvölgyi Zoltán a Yamaha volánja mögött szemből

A MAMS vezetői mellett a sportolók sem tétlenkednek a holtszezonban, volt, aki tanulmányutakon járt, és voltak, akik egy kitérő erejéig más szakágban próbálták ki magukat. Legtöbben persze a versenygépek fejlesztésével és a fizikai/mentális felkészüléssel voltak elfoglalva, de egészen érdekes kezdeményezések is napvilágot láttak: egy pilóta a navigátor párjával, két autóval felszerelkezve felkeresett egy szentendrei általános iskolát, hogy így is népszerűsítse a tereprali versenyzést, valamint az autó/motorsportokat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

Yamaha Side by Side Garamvölgyi Zolival a volánnál
2019. április 24.
Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.

További hírek