Tereprali – Hamarosan indul a szezon

Közzétéve:
2019-02-04, 09:47

Ugyan még csak februárt írunk, a MAMS Tereprali szakágánál már javában zajlik a versenyszezonra történő felkészülés

A MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa 2018-as szezonja rendkívül sikeresnek és előre mutatónak bizonyult az adódó nehézségek ellenére is. A szakág húzott egy merészet, és egy új utánpótlás kategória létrehozása mellett tereprali iskolát indított, amelynek már az első óra hatalmas sikert aratott. Azonban Garamvölgyi Zoltán és csapata nem éri be ennyivel, határozott céljuk, hogy minden eddiginél színvonalasabb bajnokságot és népesebb mezőnyt hozzanak össze 2019-ben.

Ennek érdekében már megkezdődött a nevezett MAMS-szakág (Magyar Motorsport Szövetség) kooperációjának előkészítése az MNASZ-szal (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség) - jelenleg több kérdést illetőleg még az MNASZ térfelén pattog a labda, így a hivatalos versenynaptár bejelentése egyelőre várat magára.

Lónyai Pál Porschéja a veszprémi téren

„Természetesen sem a versenyzőket, sem a szurkolókat nem hozza lázba a szervezői munka, őket az érdekli, mikor kezdődik már végre a móka. Ezzel kapcsolatban egy jó hírrel szolgálhatok: bár végleges versenynaptárunk még nincs, az első forduló időpontját nyugodtan feljegyezhetik a kedves érdeklődők” - nyilatkozta Garamvölgyi Zoltán, a MAMS Tereprali szakágának első embere.

A már említett szezonnyitó március 22-24 között kerül megrendezésre, amellyel együtt fut majd a FIA CEZ (Central European Zone) mezőnye is, ezért a verseny helye betonbiztos az alakuló naptárban.

Side by Side gépek a depóban

„Az elmúlt hét szakági értekezletén Trebitsch Sándor urat és engem bizottsági tagnak jelöltek, így aktívan dolgozunk a mindenki számára optimális megoldáson. A MAMS Tereprali szakágánál nagyon hiszünk ebben az együttműködésben, annyit már biztosan kijelenthetek, hogy idén hat fordulós sorozatunk lesz, ami magában foglal a HunGarian Baja mellett még egy román futamot is. A már említett versennyel kezdünk, ahová nagyon sok szeretettel várjuk a motorosokat, a quadosokat, a side by side versenyzőket, valamint az autósokat és a kamionosokat is!” - zárta mondandóját a sportvezető.

Fotó: Háfra Zsolt

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

További autós hírek

Ők ketten úgy keltek át ezen a békéscsabai gyalogátkelőn, ahogy az meg van írva. Deszkáról, rolerről leszállva! Talán ennek köszönhetik azt, hogy nem...

Sajnos a legalapvetőbb KRESZ szabályokat is képesek sokan megszegni figyelmetlenségből. Ezen, a rendőrség által közzétett térfigyelő kamerás felvételen az látszik, hogy a kanyarodási...

A Sanghaj mellett, a Jangce folyó partján fekvő Vuhsziban található híd omlott össze. Sajnos három autóra rázuhant és a benne ülök azonnal meghaltak....

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló! 10.20. – 10.22.
2017. október 19.
Menetrendszerűen érkezik szokásos programajánlónk! Itthon is lesz hova menni a hosszú hétvégén, aki benzingőzre vágyik, a Forma-1 mezőnye eközben Amerikába, a MotoGP Ausztráliába látogat!
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!
MAMS Tereprali 2018-as díjazottjai
2018. december 21.
Szerdán este a díjátadó ünnepéllyel lezárult a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa idei felvonása, ahol a hazai érintettek mellett szépszámú külföldi is tiszteletét tette.