MAMS BIOEXTRA Kupa – Díjeső az évzáró gálán

Közzétéve:
2018-12-21, 11:08

Szerdán este a díjátadó ünnepéllyel lezárult a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa idei felvonása, ahol a hazai érintettek mellett szépszámú külföldi is tiszteletét tette.

A ceremónián a szezon helyezettjei mellett különdíjakat is osztottak, de fókuszba kerültek a 2019-es tervek is. A gálát Garamvölgyi Zoltán szakágvezető évértékelője nyitotta meg, amelyben a sportvezető kitért azokra a komoly sikerekre és változásokra, amelyet az új szakág születése hozott. A számos új versenyző és a felduzzadt indulói létszám mellett természetesen szóba került a következő év is, melynek kettőzött erővel indul majd neki Zoltán és csapata. Leleplezésre került az újesztendő versenynaptára, és az idén megkezdett tereprali iskola/teszt is folytatódni fog, melyeket két héttel az aktuális fordulók előtt tartanak majd. A szabály és pontrendszer, valamint a biztonság innovációja úgyszintén kiemelt szerepet fog játszani 2019-ben, a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupában.

Ezek után következhetett az est fénypontja, ahol elsőként az I.O.B.C. kupa extremeBuggy kategóriájának helyezettjei vehették át Lónyai Páltól, a főtámogató BIOEXTRA tulajdonosától a jól megérdemelt serlegeiket. Ebben a kategóriában a cseh Zavtralek Vladislav - Ivo Sevcik páros hódította el az elsőséget, apa és fia, azaz Martin Muller és Martin Mullerel szemben. A dobogóra Wisniewski Kamil és Wisniewski Tadeusz fért még oda.

A motoros mezőnyt a COPYGURU Kft. képviseletében Fedor István Tivadar köszöntötte: elsőként az egész évben kiegyensúlyozottan teljesítő Kárpáti Pétert, majd sorrendben Májer Viktort és Ifj. Dallos Andort szólították fel a képzeletbeli színpadra.

Kárpáti Péter a motoros mezőny bajnoka

A quados mezőnyt a COPYGURUS Holló Ákos jutalmazta, ahol a győztes Viktor Chytka (helyett egy, az álarca mögé bújt honfitársa) vette át az első helyért járó hatalmas kupát - az egybegyűltek nem kis ovációja közepette. A cseh győztes Pacanda Antonint előzte meg az összetettben, a pódiumra Gombás Attilának sikerült még odaérnie.

Különdíjakat is osztottak, melynek során Garamvölgyi Zoltán elsőként azoknak a hölgyeknek mondott köszönetet, akik navigátorként, sportvezetőként, vagy kitartó párként támogatták a szezon alatt a férfi versenyzőket.

A versenyzők átvették a díjaikat a MAMS Tereprali díjátadóján

Ha már kitartás, ezen okból kapott elismerést a Dakart kétszer is megjárt Horváth Lajos „Laller”, aki egész évben a szakágat önzetlenül segítve fogta össze a motoros mezőnyt, kiváltképp az új indulókat. Gyimóti Pétert hatalmas taps fogadta, a remek nyers tempójáró ismert fiatal side by side versenyző az Év Felfedezettje díjat emelhette a magasba, míg Magyar Mihály a hazai tereprali sport történetének első utánpótlásversenyét nyerte, így az UP! Kategória Tehetsége elismerést zsebelhette be.

Az egyik díjazott csak kép formájában tudott részt venni a gálán

Ezzel még nem értünk az side by side díjazottak végére, hiszen az MNASZ sbs kiírásának győztese, Kéry Szilveszter is egy gyönyörű kupával gazdagodott, amellyel a pilótában dolgozó töretlen motivációt díjazta a szakág. Végül, de nem utolsósorban a magyar buggysok között méltán népszerű Kovács György - Kovács Antal duót ünnepelhették vastapssal a vendégek, akik tudásuk alapján jó eséllyel a bajnoki címért harcolhattak volna, ám számos esetben megtréfálta őket a technika ördöge.

Összességében rendkívül sikeres és előremutató szezont zárt a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa, az érintettek pedig már alig várják, hogy elvonuljon a tél, és újra a lovak közé csaphassanak a sorozat keretein belül!

Forrás:

  • Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!
Itiner egy terepmotoron
2019. február 04.
Ugyan még csak februárt írunk, a MAMS Tereprali szakágánál már javában zajlik a versenyszezonra történő felkészülés

További hírek