kedd - 2022. szeptember 27.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Magyar versenyző a Formula 3 mezőnyében – Tóth László lehet az új Baumgartner Zsolt?

Az ifjú pilóta tavaly a Formula Renault Európa-kupa mezőnyének volt a tagja.

A 20 éves Tóth László szerződtetését a mai napon jelentette be a Campos Racing. A magyar pilóta ezzel pedig a hazai autósport történetének harmadik olyan versenyzője Kiss Pál Tamás és Baumgartner Zsolt mellett, aki megfordul a Forma-3-as nevelő szériában.

A fiatal tehetség egyébként a tavalyi FIA Motorsport Games nevet viselő megmérettetésen hívta fel magára a figyelmet azok után, hogy a Formula-4-es pilóták között egy negyedik és egy hetedik helyet szerzett meg.

Ebben az évben olyan pilóták mellett fog szerepelni, mint Charles Leclerc öccse, Arthur Leclerc, David Schumacher és a 2019-es tragikus belga balesetben is érintett Juan Manuel Correa.

A magyar pilóta akárcsak a többi tehetség, szintén gokartban kezdte a pályafutását, hogy aztán a Formula-4-es európai regionális bajnokságokban versenyezzen. A legendás spanyol csapattól több teszt lehetőséget is kapott, hogy aztán most megkapja az F3-as szerződést.

"Nagyon örülök és megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy örökséggel rendelkező csapatban folytathatom a karrieremet. A korábbiakhoz hasonlóan szeretném folytatni a fejlődésemet lépésről lépésre. Ez lesz az első F3-as szezonom. Nyilvánvaló, hogy a fő cél, hogy a lehető legtöbb tapasztalat megszerzése” – mondta Tóth László.

Az F3-as szezon most már a többi nevelő szériához hasonlóan kevesebb helyszínen fog szerepelni, ellenben 21 futamot fognak teljesíteni. A versenynaptárban a Hungaroring is szerepel, úgyhogy hazai versenye is lesz az ifjú tehetségnek. Az első versenyt majd május 8-én rendezik meg Barcelonában.

Az F3-as bajnokság 2021-es menetrendje:

Barcelona - május 8-9.

Circuit Paul Ricard – június 26-27.

Red Bull Ring – július 3-4.

Hungaroring – július 31-augusztus 1. 

Spa-Francorchamps – augusztus 28-29.

Zandvoort – szeptember 4-5.

Amerika, Austin – október 23-24.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!