Massa: Alonso ugyanúgy pórul járhat, mint Schumacher 2010-ben

Közzétéve:
2020-11-24, 03:08

Felipe Massa mindkét pilóta csapattársaként versenyzett a Ferrarinál. A brazil attól tart, Alonso számára sem tartogat sikereket a visszatérés.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2021-ben az Alpine Racing színeiben visszatér a Forma-1-be. A spanyol versenyző két év kihagyás után szerepel újra a Száguldó Cirkusz mezőnyében. Legutóbb 2010-ben láthatta a közönség egy világbajnok visszatérését, Michael Schumacher számára azonban nem hozott túl sok sikert a Mercedesnél töltött időszak. Felipe Massa – aki Alonso és Schumacher csapattársaként is szerepelt a Ferrarinál – attól tart, a spanyol is hasonló helyzetbe kerülhet a következő idényben.

Michael Schumacher 2010 és 2012 között három évig szerepelt a Mercedes színeiben. Ebben az időszakban meg sem közelítette régi sikereit, mindössze egy alkalommal, a 2012-es Európa Nagydíjon állhatott fel a dobogóra.

Alonso Schumacherhez képest egy évvel kevesebbet hagyott ki, és a Forma-1-től távolt töltött időszakában sem tétlenkedett. A spanyol pilóta megnyerte a Le Mans 24 órás viadalt, rajthoz állt a Dakar Ralin, valamint a legendás Indy500-on is. Alonso harmadszor próbál szerencsét a Renault istállónál – jövőre Alpine néven szerepelnek majd – mellyel 2005-ben és 2006-ban egyéni világbajnoki címet tudott nyerni.

Alonso
Alonso nagyon motivált, kérdés, hogy visszatérése hogyan sül el?

Massa szerint a spanyolnak meggyűlhet a baja az ifjú titánokkal, illetve a hosszabb kihagyás miatt összeszedett hátránnyal.

“Fernando egy jelenség, ilyen tehetséges pilóta ritkán születik. Azt azonban ne feledjük, hogy egy olyan csapathoz tér vissza, mely jelenleg nincs futamgyőzelemre esélyes pozícióban, valamint a két év kihagyást is figyelembe kell vennünk. Schumacherrel is ugyanez volt a helyzet. Három évet kihagyott, majd nem tudta megközelíteni korábbi teljesítményét. Fernando számára az életkora is döntő tényező lehet. Jövőre lesz 40 éves, és 20-25 éves pilótákkal kell megküzdenie. Őt azonban soha nem szabad leírni. A Forma-1 számára egyértelműen jót tesz az ő visszatérése” - mondta Massa a spanyol AS című lapnak adott interjúban.

Alonso és Massa
Alonso és Massa egykoron a Ferrari sikereiért küzdöttek csapattársakként

Massa kitért arra is, hogy szerinte Alonso keményebb csapattárs volt, mint Schumacher, ám ez annak is betudható, hogy pályafutásuk különböző szakaszában találkoztak a brazillal. Schumacher 2006-ban visszavonult, az Alonso-Massa páros pedig négy éven át küzdött a Ferrari sikereiért.

„Alonsóval vetélytársak voltunk, Schumacher pedig olyan volt számomra, mint egy tanár. Fernando ezáltal keményebb csapattársnak számít, ám a két helyzetet nehéz objektíven összehasonlítani egymással. Ha kettőjük között kellene rangsorolni, abban egyértelműen Michael Schumacher jönne ki győztesen. Megnyert 7 világbajnoki címet és 91 F1-es versenyt – a számok önmagukért beszélnek” - tette hozzá a brazil versenyző.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.

További hírek