Max Verstappen: „hülyeség” lenne leírni a Mercedest 2021-ben

Közzétéve:
2021-03-24, 12:21

A világbajnok istálló a bahreini teszten problémákkal szembesült, ám a Red Bull pilótája szerint továbbra is a Mercedes a 2021-es F1-es szezon legfőbb esélyese.

A Forma-1-es idény eleji tesztek legjobbja nem kap semmiféle díjat, az eredmények alapján mindenesetre a Red Bull lett a háromnapos gyakorlás győztese. Az energiaitalosok autója stabil volt Bahreinben, a Mercedes viszont váltóhibával küzdött, emiatt Hamilton és Bottas nem tudta a tervek szerint teljesíteni edzésprogramját.

Az osztrák csapat holland pilótája, Max Verstappen azonban nem von le messzemenő következtetéseket a rivális Mercedes teljesítményéből, a hibrid érában minden világbajnoki címet bezsebelő istállót pedig egyenesen „hülyeség” lenne leírni.

„A bahreini teszten elért eredményeknek természetesen örülünk. Sikerült sok kört teljesítenünk, így jól megismerhettük az autó viselkedését. A várható versenytempóról azonban a gyakorlás nem ad pontos képet. Értem, hogy az emberek izgatottak, ám továbbra is a Mercedes a bajnokság elsőszámú esélyese. Hét bajnoki címet nyertek zsinórban, hogyan is lehetne ez másképp? A Mercedes talán csak nyomás alá akar minket helyezni az esélyesség terhével, mi azonban csak magunkra összpontosítunk. Minden év egy új lehetőség, hogy legyőzzük őket, ám a teszteredmények ellenére nem számítunk könnyű csatára” - fogalmazott Verstappen.

Perez a Red Bull volánja mögött
Perez könnyedén beilleszkedett új csapatánál

A Red Bull optimizmusát Sergio Perez érkezése is növelheti, hiszen a jelek szerint a mexikói hamar alkalmazkodott új csapatához. Perez elmondása alapján most először versenyez valóban versenyképes autóval, így érthető módon izgatottan várja a szezonkezdetet.

„Mindig is erről álmodtam. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra versenyezhessek. Nyugodtan készülök az első futamra, a legjobbamat próbálom nyújtani, aztán meglátjuk, mire lesz elég. Jól sikerült a felkészülés, annak ellenére, hogy korlátozott lehetőségünk volt tesztelni. A gyakorlás és a versenyek között természetesen rengeteg különbség van, az első néhány futamon kitapasztalhatjuk, mire elég az autó tempója” - tette hozzá az egyszeres futamgyőztes mexikói.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.
Aston Martin Vantage versenyautó modell féloldalról
2020. november 18.
Jövőre új járgányt kaphat Bernd Mayländer. A versenyek felén akár egy Aston Martin Vantage modellt is láthatunk a mezőny elején.

További hírek