Megérkeztek a WEC hypercar szériájának első konkrétumai

Közzétéve:
2019-12-10, 14:35

Az endurance új premier ligájának néhány konkrétumát felfedte az FIA Motorsport Tanácsa.

Néhány nappal ezelőtt egy Párizsban tartott ülésen a motorsport tanács ismertetett néhány kiegészítő szabályt a 2020 közepén rajtoló kategóriáról, amely felváltja a Le Mans, jelenlegi LMP1-es kategóriáját.

Végre tudni a hivatalos nevet is, amely alatt az új prototípusok versenyeznek, ez pedig a Le Mans Hypercar (LMH). Egy másik fontos infó, hogy semmilyen formában nem korlátozzák a csapatok tesztlehetőségét az első szezonban, jobb felkészülési opciókat biztosítva ezzel. A második szezonban már szabályozva lesz, viszont annak mértékéről még nem tudni.

Az Aston Martin Valkyrie az első WEC hiperautó a szériában, elölről fotózva

Az autó homologizációját a gyártó intézi, azt pedig a bizottság hagyja jóvá. Költségcsökkentés jegyében a csapat létszámát is korlátozzák 40 főre, abban az esetben viszont ha hibrid hiperautókat indít az adott alakulat, ott 43-ra növekszik ez a szám.

A következő szezontól az LMP2-es csapatok számára egy gumiszállító áll majd rendelkezésre és a motor teljesítményének 30 kW-tal kevesebbnek kell lennie.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

Egy elegáns megfordulás tegnap délután a gyorsforgalmin. “Emberünk minden józan észre vonatkozó szabályt feledve, simán bekanyarodott a nem kicsi, jól…

Nagyon sok esetetről tudunk, ahol a lakók konkrétan megmondják: “Ne állj meg itt haver, mert kiszúrom a gumit, meg összekarcolom”…

A jelenlegi adatok szerint egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett Dorog irányába, amikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a…

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Kapcsolódó írások

A Le Mans-ra szánt Renault hiperautó felülnézetből
2019. október 09.
Így festene a Renault hiperautója ha a WEC-ben indulna.
2019. november 23.
Méltatlanul alulértékelt ismérve egy autónak, hogy mennyire fog a fék.
BMW M8 GTE: 5000 km 30 óra alatt
2018. április 09.
Szombat délután véget ért a hosszú távú futamokkal kecsegtető FIA World Endurance Championship szezon előtti hivatalos tesztje. A két BMW M8 GTE összesen 866 kört teljesített a dél-franciaországi Raul Ricard versenypályán!
ford gt40 szemből
2019. június 14.
Ken Milesék 1966-ban megtörték a maranellóiak egyeduralmát Le Mans-ban, az erről készülő filmet hamarosan a mozikban is megnézheted.