2022. szeptember 15. | 16:04

A Forma-1 négyszeres világbajnoka a 2023-as Bajnokok Versenyén méretteti meg magát, ez lesz a 11. részvétele az eseményen.

A 2022-es idény végén visszavonul a Forma-1-től Sebastian Vettel, a kategória négyszeres világbajnok. A német pilóta a jövőben több időt szeretne együtt tölteni a családjával, a versenyzéstől azonban nem akar teljesen elszakadni.

Sebastian Vettel a Forma-1 után is fog versenyezni | Fotó: Depositphotos

Sebastian Vettel 2023 január 28-29 között a Svédországban rendezendő Bajnokok Versenyén méretteti meg magát a McLarennel kétszeres F1 világbajnok Mika Häkkinen, a ralikrossz legenda Johan Kristoffersson, a svéd ralis Peter Solberg, és a 2019-es és 2021-es W-Series bajnoka, a Williams akadémiáján nevelkedú Jamie Chadwick társaságában.

„Tökéletes alkalom lesz arra, hogy a Forma-1-es visszavonulás után először versenyezzek. Ez lesz a 11. szereplésem a Bajnokok Versenyén. Ez egy különleges esemény, nagyon szórakoztató. Nincs sok tapasztalatom a havas és jeges vezetési körülményekkel kapcsolatban, sokat tanultam ezekről, idén pedig egyéni döntőbe jutottam Sebastien Loebbel szemben. Várom, hogy visszatérhessek és győzelemre segítsem Németország csapatát” – fogalmazott Vettel.

A hölgyeknek kiírt W-Series 2022-es idényében Jamie Chadwick toronymagas előnnyel vezeti a tabellát, és öles léptekkel halad az újabb címvédés felé. A brit autóversenyző szintén visszatérőnek számít a svédországi viadalon.

„Fantasztikus lehetőség, hogy hóban és jégen is vezethetünk. Idén szerepeltem először a Bajnokok Versenyén, alig hittem el, hogy egy ilyen rangos eseményen vehetek részt” – nyilatkozta Chadwick.

A Race of Champions rendezvényt először 1988-ban hozták tető alá, az évek során a helyszín rendre változott, többek között Párizs, London és Peking is otthont adott már a versenynek. Idén a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb győzött egyéniben, aki már 2004-ben is összemérte erejét Michael Schumacherrel a Bajnokok Versenyén.

Nyitókép: Depositphotos