2022. július 28. | 16:07

A négyszeres világbajnok nehéz döntést hozott a Magyar Nagydíj előtt.

Vettel mind a négy világbajnoki címét a Red Bull-lal nyerte 2010 és 2013 között, és harmadik helyen áll a valaha volt összes Grand Prix nyertesek listáján 53 győzelemmel. A Ferrarinál töltött hatéves karrierje nem hozta meg a várva várt ötödik címét és jelenlegi csapatánál, az Aston Martinnál összesen csak egyszer állhatott a dobogóra az eddigi másféléves ottléte alatt.

Vettelnek az idei lesz a tizenötödik és egyben utolsó Formula-1-es szezona. A közösségi oldalán közzétett videóban elhangzott, hogy az elmúlt években rengeteg remek emberrel dolgozhatott együtt és bár az elmúlt lassan két éve az Aston Martinnal nem úgy sikerült, ahogy tervezte, biztos benne, hogy mindent úgy szerveznek, hogy professzionális keretek között vezethessen.

Megköszönte csapattársainak, menedzsereinek és csapatának a rengeteg munkát, amellyel őt segítették és kifejtette, reméli, hogy az Astonnál töltött két éve elősegítette a csapatot és mindent megtesz, amit tud, hogy a szezon megmaradt részében a legjobban teljesíthessen. A visszavonulása miértjét azzal indokolta, hogy több időt szeretne családjával férjként és apukaként.

Az Aston Martin tulajdonosa Lawrence Stroll, akinek fia, Lance is a csapatnál pilóta, megköszönte Vettelnek a munkáját és elmondta, örült volna, ha a világbajnok a következő szezonra is velük maradt volna, de elfogadta a döntését. Azt is mondta, hogy a bejelentés nem változtat semmit az idei szezon tekintetében, ugyanolyan lelkesedéssel küzdenek és dolgoznak együtt. A 2022-es Abu-dzabi nagydíj lesz Vettel háromszázadik nagydíja.

Az Aston Martin csapatának igazgatója, Mike Krack szintén kifejezte, hogy sajnálja Vettel távozását, mivel kivételes versenyző, sokat tanulhattak tőle és rengeteget segített az Aston Martinnak, amely Krack szerint egy hatalmas projekt végtelen lehetőségekkel. Vettelt a csapat alapkövének nevezte és azt mondta, örökké hálás lesz neki mindazért, amit értük tett.

Nyitókép: Depositphotos