2021. május 20. | 08:59

Egy év kihagyás után ismét Monte Carlo legendás pályáján köröz a királykategória.

A legendás helyszín 1955 óta folyamatosan vendégül látta a Forma-1-et, amely tavaly a járvány kapcsán hozott korlátozó intézkedések miatt nem tudott ellátogatni a hercegségbe. A Száguldó Cirkusz ebben az évben viszont ismét teljes naptárral rendezi meg a szezont. Most egy egészen parázs ütközetre van kilátás, hiszen a Verstappen-Hamilton páros fog összecsapni, mindezt úgy, hogy a mezőny régen nem látott módon közel van egymáshoz.

A hétvége érdekessége, hogy az utóbbi három alkalommal három különböző istálló szerezte meg a győzelmet. 2017-ben Sebastian Vettel, a Ferrarival, 2018-ban Daniel Ricciardo a Red Bullal, 2019-ben pedig Hamilton egy briliáns taktikának köszönhetően tudta csak elhappolni az első helyet Verstappen elől. Valószínűleg egy ez utóbbihoz hasonló csata várható, habár lehetnek meglepetések, hisz ez Monaco.

A hazai pályán bukdácsoló monacói herceg

Charles Leclerc eddig egyszer sem tudott jó helyen végezni a hazai versenyein, mi több, eddig nem sikerült még csak célba érnie sem. Még a Forma-1 előtt sem tudott itt befejezni egyetlen futamot sem, hiszen habár az F2-ben pole pozícióba tudta kvalifikálni magát, ezt követően először egy hidraulikai, majd egy elektronikai hibának köszönhetően kellett feladnia a versenyt.

A királykategóriában balesetek hátráltatták, most azonban Leclerc mellett Mattia Binotto is optimista a hétvégét illetően. A monacói pilóta az erősebb autóban és a sorsban bízik, a Ferrari csapatfőnöke pedig a Spanyol Nagydíjon a lassú kanyarokban gyors konstrukcióban, amely talán előre repítheti a Scuderia autóit.

Verstappen visszavág?

Az elmúlt két versenyen egyértelműen lépéselőnybe került a Mercedes-Hamilton páros. Még csak 14 pont a hátránya a holland pilótának, de most szükségszerű lenne egy győzelem, hogy közel maradjon a hétszeres világbajnokhoz. Monaco persze minden pályánál különösebben bánik az autókkal, gumikkal. Itt mindent felülírnak a stratégiai húzások és a centikre lévő falak, ahol csak egy egészen apró hiba is nagyon sokba kerülhet.

A kiemelkedő Norris új szerződést érdemelt

Az év elején Zak Brown elmondta, hogy Ricciardo mellett kivételes teljesítményt kell majd nyújtania az ifjú brit titánnak ahhoz, hogy megtartsa az ülését 2022-re is. Ennek következtében Norris élete formájában versenyzett az első négy futamon, ráadásul Imolában még a dobogóra is fel tudott állni, most pedig Brown és Andreas Seidl új szerződést kötött vele.

Ezzel 2023-ig biztosan nem változik a McLaren pilóta felállása.

A hétvége menetrendje:

  • Első szabadedzés – 2021. május 20. csütörtök - 11:30-12:30
  • Második szabadedzés – 2021. május 20. csütörtök - 15:00-16:00
  • Harmadik szabadedzés – 2021. május 22. szombat - 12:00-13:00
  • Időmérő – 2021. május 22. szombat - 15:00-16:00
  • Futam – 2021. május 23. vasárnap - 15:00
  • Címkék:
  • F1