Motorsportünnep és terepralis bajnokavató Nyirádon

Közzétéve:
2019-10-29, 07:41

Hamarosan ismét terepralisok veszik birtokba a Nyirád Motorsport Arénát, november 8-10 között rendezik meg a Raid of the Championst.

Az eseményhez más szakágak és sorozatok is kapcsolódnak. Igazi autó-motorsport csemegének ígérkezik november második hétvégéje, ahol izgalmas végkifejleteket láthatnak majd a kilátogatók: itt hirdet bajnokokat az MNASZ/I.O.B.C./CEZ sorozat -kivéve az autókat, mert ott már korábban bebiztosította a győzelmet Miroslav Zapletal – Marek Sykora duó -, de az érdeklődők ugyanitt láthatnak Racing Stars amatőr rallycross és quad versenyeket is.

Terepralis szempontból külön érdekesség, hogy ezúttal a Raid of the Championsszel tart a lengyel illetőségű Dacia Duster ELF Cup mezőnye, akik számára szintén a nyirádi bajnokavatással ér véget a 2019-es versenyév.

A Terepralis Toyota Hilux egy dobbantó tetején

Az I.O.B.C. sorozat promótere és a verseny főszervezője szerint az egy helyen, egy időben megrendezett több versenysorozat jelenthet megoldást a hazai autó/motorsport problémáira. Garamvölgyi Zoltán a sportág ünnepre készül, ehhez pedig remek alap lehet a benevezett rekordszámú versenyző:

„Mindent elkövetünk, hogy a versenyen induló szakágak egy nívós megmérettetésen vehessenek részt. Az elmúlt két évben a Nyirádi Motorsport Aréna és közvetlen környezete nagyon népszerű lett a versenyzőink körében, sokuknak a Raid of the Champions a szezon legjobban várt eseménye. Való igaz, a környékbeli utak nagyon élvezetes szelektív szakaszokkal tarkítottak, így a sok magyar mellett nagyszámú külföldi pilótára és részvételi csúcsra is számítunk. Ezen kívül indítunk UP! utánpótlás kategóriát is azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a terepraliban.”

Terepralis quad Nyírádon

A tereprali és a rallycross számára is remek esély ez a közös versenyhétvége, biztos vagyok abban, hogy a kilátogató nézők remekül fognak szórakozni. Úgy gondolom, ezzel jó példát állítunk, hiszek abban, hogy a jövőben az ilyen típusú versenyek jelenthetnek gyógyírt a sportág gondjaira. A Raid of the Championsra készülő versenyzők és csapatok figyelmét szeretném felhívni, hogy közeleg a nevezési zárlat, de még november elsejéig (péntek) adott a lehetőség jelezni a részvételüket. Szeretném megköszönni a sok segítséget a verseny házigazdáinak, kiváltképp Mózer Attilának, hogy újra a legendás nyirádi pályán vendégeskedhet a Raid of the Champions.

Lónyai Pál Porschéja Nyírádon

Friss hír, hogy a terepralis gyorsasági táv pénteken a már megszokott 3*6 kilométer helyett 2*10 km lesz, ráadásul másik nyomvonalon, ami nagyon vagány és szerethető, sőt, ennek hatására a szombati és vasárnapi gyorsasági is 2 kilométerrel hosszabb lesz. A héten megkaptuk a környezetvédelmi engedélyt, így már csak a jó időért kell szurkolnunk!” – zárta mondandóját Garamvölgyi Zoltán.

További információkért kövesd a Raid of the Champion Facebook oldalát!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

Kárpáti Péter a levegőben oldalról fotózva
2018. november 13.
Minden eddiginél több nevező, hatalmas versengés, utolsó pillanatig feszült bajnoki csata - így telt Nyirádon a Hídépítő Raid of the Champions viadal, a Magyar Országos Tereprali Bajnokság zárófordulója
Gyári Ford tereprali autó szemből
2019. november 13.
Előző hétvégén Nyirádon rendezték a CEZ / MANSZ / I.O.B.C. sorozat zárófordulóját, a Raid of the Championst.

További hírek