2019. október 04. | 12:23

A legendás autóversenyzőt a Formula E sem hozza lázba.

Társszerző: Hajdu Balázs

Michael Andretti, az Andretti Autosport tulajdonosa az Indy, Indy Lights és az Amerikai Ralikrossz sorozatokban versenyezteti csapatait. Az elmúlt évben csapata csatlakozott az FIA Formula E bajnokságához, ahol kizárólag elektromos autók versenyeznek.

Édesapját, Mario Andrettit gyakran lehet látni IndyCar versenyeken, ami nem meglepő, hiszen három bajnoki címet szerzett ebben a sorozatban, valamint megnyerte az Indy500-as viadalt is. Emellett futamgyőzelmeket ért el a Forma-1-ben és a NASCAR világában is. Ezzel szemben a Formula E futamait nem látogatja. A DriveTribe stábja ennek okairól kérdezte Andrettit.

„Igazán nem szeretnék negatív lenni, de elmondom az igazat. Nem vagyok nagy rajongója az elektromos autóknak. A fiamnak van egy Formula E csapata, és a sorozat tulajdonosa, Alejandro Agag közölte vele, hogy szeretne velem interjút készíteni. A fiam a következőt felelte: „Szerintem nem akarsz”. Úgy néz ki, ismeri a véleményemet” - mondta Mario Andretti.

„Ha egy versenyautónak nincs hangja, akkor az élmény fele elveszik. Én szeretem a technológiai fejlődést, és mindig előre tekintek, ám azért van benne némi aggodalom. El tudod képzelni, hogy elmész egy autóversenyre, és az autók olyan hangot adnak ki, mint egy elektromos fogkefe? Szerintem a rajt után mindenki a büfé felé venné az irányt. Ennek a sportágnak addig van jövője, ameddig a rajongók élvezhetik az autók hangját” - mondta az idősebb Andretti.

Egyetértesz a legendás autóversenyző véleményével?