Nem versenyez többé a hétvégi gokartos incidens főszereplője, Luca Corberi

Közzétéve:
2020-10-06, 13:55

Az olasz pilóta elnézést kért szégyenteljes tettéért.

Megbánta tettét, elnézést kért és soha többé nem versenyez Luca Corberi, aki a hétvégén megrendezett FIA gokart-világbajnokság futamán, a pálya széléről egy lökhárítót dobott riválisa, Paolo Ippolito elé. Jenson Button, 2009 Forma-1-es világbajnoka örökös eltiltást adott volna a rendkívül sportszerűtlen cselekedért. Erre a jelek szerint nem lesz szükség, Corberi ugyanis önként befejezi pályafutását. Felipe Massa, az FIA gokartbizottságának elnöke mindenesetre jelezte, az olasz versenyző tettének lesznek következményei.

„Szeretnék elnézést kérni az autósport közösségétől, szörnyű dolgot tettem. Nincs kifogás, nem is tudok magyarázatot adni a történtekre. 15 éves pályafutásom alatt soha nem csináltam ilyet. Remélem, hogy a jövőben mástól sem látunk majd hasonló dühkitörést. A versenyt követően felajánlottam a bíróknak, hogy vegyék el az engedélyemet, ám ők jelezték, hogy a nemzetközi szabályzat szerint erre nincs felhatalmazásuk. Ezért önként döntöttem úgy, hogy soha többet nem veszek részt semmilyen versenyen. Ez nem önbíráskodás, ez az egyetlen helyes lépés, amit megtehetek” - áll a Corberi által kiadott közleményben.

Luca Corberi

Luca Corberi egyébként szép eredményekkel büszkélkedhet, köztük egy CIK-FIA KF3 Világkupa futamgyőzelemmel, 2012-ből. Az olasz versenyző ötödik helyen végzett abban a kategóriában, melyet az említett évben George Russell, a Williams jelenlegi Forma-1-es pilótája nyert meg.

„A családom 1985 óta vesz részt gokartversenyek szervezésében. Láttuk, honnan indult az egész, megéltük a legjobb és legrosszabb időszakokat egyaránt. Amint én tettem, az utóbbi kategóriába tartozik, ezt soha nem tudom megbocsátani magamnak. Vállalom a következményeket, teljesen megérdemlem a büntetést. Bocsánatot kérek mindenkitől, bár tudom, hogy ez most nem elég. Szörnyű nap volt ez számomra, ám azért próbálok a szép dolgokra is emlékezni” - tette hozzá bűnbánóan Corberi

A Nemzetközi Automobil Szövetség bejelentette, hogy elindult a vizsgálat Corberi és társai ellen a Lonatóban történtek miatt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ayrton Senna gokartja elölről
2018. október 07.
Egy londoni árverésen került kalapács alá a legenda által vezetett jármű
A meghívott gokart versenyzők csoportképe
2018. december 06.
A már hagyománynak örvendő TOP50 díjátadó gála részt vevői összecsaptak egymással a gokartpályán, ahol a meghívott autós újságírók is kiállhattak ellenük.

További hírek