A Nürburgringen, Imolában és Portimaóban is rendeznek idén Forma-1-es futamot – HIVATALOS

Közzétéve:
2020-07-24, 17:58

Két nagy visszatérő, egy debütáló pálya is helyett kapott a versenynaptárban. Az amerikai kontinensen idén nem lesz F1-es verseny.

Visszatér két legendás F1-es helyszín, valamint egy új pályán is körözhetnek a Száguldó Cirkusz tagjai idén. A Forma-1 2020-as versenynaptárába bekerült az Eifel Nagydíj, melyet az ikonikus Nürburgringen rendeznek 2020. október 9-11 között. Ezt követi a Portugál Nagydíj, melyet első ízben rendeznek meg az Algarve Nemzetközi Versenypályán Portimaóban. Az ibériai országba 1996 után tér vissza a Száguldó Cirkusz, ezt a futamot 2020. október 23-25 között rendezik. November 1-jén kerül sor az Emilia Romagna Nagydíjra, melynek Imola adhat otthont. Ennek a hétvégének a pontos lebonyolítása még nem ismert, valószínűleg csak egy szabadedzés lesz a szombati időmérő előtt, majd vasárnap következik a verseny.

A 2020-as F1-es versenynaptár az alábbi futamokkal bővült: 

  • 2020. október 9-11., Forma-1 Aramco Eifel Nagydíj, Nürburgring
  • 2020. október 23-25., Forma-1 Heineken Portugál Nagydíj, Prtimao
  • 2020. október 31 – 2020. november 1., Emirates Emilia Romagna Nagydíj, Imola

F1 új versenyek

Ezzel már 13 futamot rögzítettek a koronavírus-járvány miatt átalakított versenynaptárban. A mostani bejelentéssel egyidőben az is eldőlt, hogy az F1 programjából idén teljes mértékben kimarad az amerikai kontinens. Az érvényben lévő egészségügyi óvintézkedések, valamint beutazási korlátozások miatt törölték a Brazil, az Amerikai, Kanadai és Mexikói Nagydíjat is. 

„Örömünkre szolgál, hogy tovább bővíthetjük a 2020-as versenynaptárt, melyben a Nürburgringet, Imolát és Portimaót is köszönthetjük. Szeretnénk megköszönni a szervezők, a csapatok és az FIA munkáját, akik mindenben támogatták a futamok megrendezését. Köszönetet mondunk a fantasztikus amerikai partnereinknek, nagyon várjuk, hogy a következő szezonban visszatérjünk a kontinensre, ahol a Forma-1 elképesztő népszerűségnek örvend” - mondta Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója. 

A Nürburgring és Imola visszatérésének személy szerint nagyon örülök, emellett kíváncsian várom a debütáló Portimao első futamát. Az izgalmas amerikai futamokért nagy kár, ebben a nehéz időszakban azonban minden apró sikernek örülni kell.

A 2020-as F1-es versenynaptár továbbra sem tekinthető lezártnak, akár egy második Magyar Nagydíjra is sor kerülhet az idei év vége felé.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek