szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Nürburgringen, Imolában és Portimaóban is rendeznek idén Forma-1-es futamot – HIVATALOS

2020. július 24. | 19:58

Két nagy visszatérő, egy debütáló pálya is helyett kapott a versenynaptárban. Az amerikai kontinensen idén nem lesz F1-es verseny.

Visszatér két legendás F1-es helyszín, valamint egy új pályán is körözhetnek a Száguldó Cirkusz tagjai idén. A Forma-1 2020-as versenynaptárába bekerült az Eifel Nagydíj, melyet az ikonikus Nürburgringen rendeznek 2020. október 9-11 között. Ezt követi a Portugál Nagydíj, melyet első ízben rendeznek meg az Algarve Nemzetközi Versenypályán Portimaóban. Az ibériai országba 1996 után tér vissza a Száguldó Cirkusz, ezt a futamot 2020. október 23-25 között rendezik. November 1-jén kerül sor az Emilia Romagna Nagydíjra, melynek Imola adhat otthont. Ennek a hétvégének a pontos lebonyolítása még nem ismert, valószínűleg csak egy szabadedzés lesz a szombati időmérő előtt, majd vasárnap következik a verseny.

A 2020-as F1-es versenynaptár az alábbi futamokkal bővült: 

  • 2020. október 9-11., Forma-1 Aramco Eifel Nagydíj, Nürburgring
  • 2020. október 23-25., Forma-1 Heineken Portugál Nagydíj, Prtimao
  • 2020. október 31 – 2020. november 1., Emirates Emilia Romagna Nagydíj, Imola

Ezzel már 13 futamot rögzítettek a koronavírus-járvány miatt átalakított versenynaptárban. A mostani bejelentéssel egyidőben az is eldőlt, hogy az F1 programjából idén teljes mértékben kimarad az amerikai kontinens. Az érvényben lévő egészségügyi óvintézkedések, valamint beutazási korlátozások miatt törölték a Brazil, az Amerikai, Kanadai és Mexikói Nagydíjat is. 

„Örömünkre szolgál, hogy tovább bővíthetjük a 2020-as versenynaptárt, melyben a Nürburgringet, Imolát és Portimaót is köszönthetjük. Szeretnénk megköszönni a szervezők, a csapatok és az FIA munkáját, akik mindenben támogatták a futamok megrendezését. Köszönetet mondunk a fantasztikus amerikai partnereinknek, nagyon várjuk, hogy a következő szezonban visszatérjünk a kontinensre, ahol a Forma-1 elképesztő népszerűségnek örvend” - mondta Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója. 

A Nürburgring és Imola visszatérésének személy szerint nagyon örülök, emellett kíváncsian várom a debütáló Portimao első futamát. Az izgalmas amerikai futamokért nagy kár, ebben a nehéz időszakban azonban minden apró sikernek örülni kell.

A 2020-as F1-es versenynaptár továbbra sem tekinthető lezártnak, akár egy második Magyar Nagydíjra is sor kerülhet az idei év vége felé.

  • Címkék:
  • F1
TOP 3+1 potrohos pusztító, avagy 4 veterán autó, amit rovarokról neveztek el „A Teslám bevisz dolgozni, nekem szinte nem is kell beavatkoznom” – mondja Elon Musk

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!