Nyolc Forma-1-es hétvégén lesz W Series betétfutam 2021-ben

Közzétéve:
2020-11-12, 19:37

A női autóversenyzők sorozata így jóval nagyobb figyelmet kaphat, mint korábban.

A világ legjobb női autóversenyzőit felvonultató W Series 2021-ben nyolc Forma-1-es versenyhétvégén rendezhet betétfutamot. A pontos helyszínek és dátumok hamarosan bejelentésre kerülnek. Catherine Bond Muir, a W Series vezérigazgatója úgy fogalmazott, hatalmas lépés ez a sorozat népszerűségének növelése felé, különösen azután, hogy a 2020-as idényt a világjárvány miatt nem tudták megrendezni.

„A 2019-es bemutatkozó szezon sikereire építve rengeteget jelent számunka a Forma-1-gyel kötött megállapodás. 2021-ben nyolc F1-es versenyhétvégén rendezhetünk W Series betétfutamot. Az autóversenyzés királykategóriájának segítségével a női autóversenyzők sorozata nemzetközi ismertségre tehet szert. Minden, ami a 2019-es W Series szezont sikeressé tette, 2021-ben is jelen lesz. A pilóták egyforma autókkal versenyeznek majd, a futamok pedig szorosak és szórakoztatók lesznek” - mondta el a W Series vezérigazgatója.

W Series

Catherine Bond Muir kifejtette, továbbra is szeretnének lehetőséget, és egyfajta ugródeszkát biztosítani a világ legtehetségesebb női autóversenyzői számára. A sorozat távlati célja nem lehet más, mint női pilótát juttatni a Forma-1-be.

„A W Series résztvevői FIA szuperlicensz pontokat szerezhetnek, ezzel közelebb kerülhetnek minden autóversenyző álmához, a Forma-1-hez. Rendkívül hálásak vagyunk Chase Careynek, Ross Brawnnak és a kollégáiknak, hogy hisznek a W Series sikerében. A #WeRaceAsOne program részeként a női autóversenyzők bevonásával rengeteget lehet tenni a nagyobb mértékű sokszínűség és elfogadás érdekében” - tette hozzá Bond Muir.

Jamie Chadwick, a 2019-es sorozat bajnoka
Jamie Chadwick, a 2019-es sorozat bajnoka

A Forma-1 a héten hozta nyilvánosságra a 2021-es versenynaptár tervezetét, hamarosan kiderül, a W Series betétfutamai hogyan illeszkednek majd ehhez.

„Nagy örömmel jelentjük be a 2021-es szezon versenynaptárának tervezetét. Az idei év példátlan kihívásokkal állított szembe mindenkit, jövőre próbálunk visszatérni a normális kerékvágásba. A W Series nyolc betétfutama nyolc versenyhétvégén színesítik majd az F1-es programot. Rendkívül fontosnak tartjuk a női autóversenyzők sorozatát, hiszen ezáltal a hölgyek is lehetőséget kapnak arra, hogy a sportág legmagasabb szintjén versenyezzenek. A Forma-1 elkötelezetten dolgozik a nagyobb mértékű sokféleség és elfogadás érdekében, ezzel az izgalmas sorozattal ismét fontos lépést tehetünk ebbe az irányba” - mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai igazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek