Raid of the Champions – Szoros csaták és bajnokavatás Nyirádon

Közzétéve:
2019-11-13, 09:31

Előző hétvégén Nyirádon rendezték a CEZ / MANSZ / I.O.B.C. sorozat zárófordulóját, a Raid of the Championst.

A mezőnyben 10 ország 62 nevezője harcolt, és a harc szó abszolút nem túlzó, hiszen a nehéz pálya mellett az időjárás is okozott kaotikus pillanatokat. A Raid of the Champions remek vendéglátónak bizonyult, a versenybe most bekapcsolódó Dacia Duster ELF Cup után a sorozat szereplői és vezetői elégedetten nyugtáztak, és elmondták, hogy jó eséllyel találkozunk még velük a hazai tereprali futamok keretében.

A nyirádi győzelmet Pascal Brodnicki - Ernest Gorecki párosa söpörte be, mindössze 2 másodperccel Tadeusz Rzezuchowski - Wojciech Jermakow duója, és 7 perccel a Magdalena Zajac és Kazimierz Ruszel párosa előtt.

A Dacia Duster ELF Cup győztese szemből

A motorosoknál két napon át komoly harc dúlt a győzelemért. Bodor Róbert makacsul őrizte a vezető pozícióját, mígnem egy bukás és a vele járó sérülés miatt belassult. Ezzel vasárnapra a feje tetejére állt a küzdelem, ráadásul a folyamatos esőzés miatt az utolsó szakaszt törölték.

A motoros kategória győztese terepen

A körülményekhez legjobban a szlovák Jozef Oprchal alkalmazkodott, így a kétkerekűeknél ő nyerte az idei Raid of the Championst. Második helyen Martin Dobis végzett, Bodor Róbertnek pedig be kellett érnie a dobogó alsó fokával. A kategória legjobb hazai versenyzőjeként Holonics Nándor ért célba a negyedik helyen.

Az autósoknál a pénteki szuperspeciált nyerő Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal kiállni kényszerült, de a többi szakaszon egyeduralkodó, egész hétvégén vezető Minis Michal Maluszynski, Julita Maluszynska duó sem járt jobban: a lengyel házaspár nagy meglepetésre kiesett, a helyüket és a győzelmet a cseh Zdenek Porizek és Pavel Vaculik párosa örökölte meg. A második pozícióban Varga Imre - Toma József, a harmadikon a Tomasz Piec - Michal Marczewski kettős végzett.

Az autós kategória győztese

A buggyknál nem volt kérdéses, hogy az egész szezonban fergetegesen versenyző, a zárófordulón hat szakaszt is megnyerő lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Blaskiewicz páros szerzi meg a végső győzelmet, de Gyimóti Pétert és Kozma Patrikot is dicséret illeti, akik végig remek tempót mutatva a második helyen értek célba. A harmadik helyre Miroslaw Stocerz és Rafal Marton kettőse ért fel.

A side by side kategória győztese

Fotó: Pataky Péter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

Kárpáti Péter a levegőben oldalról fotózva
2018. november 13.
Minden eddiginél több nevező, hatalmas versengés, utolsó pillanatig feszült bajnoki csata - így telt Nyirádon a Hídépítő Raid of the Champions viadal, a Magyar Országos Tereprali Bajnokság zárófordulója
Lónyai Pál a tavalyi Raid of the Champions alkalmával
2019. október 29.
Hamarosan ismét terepralisok veszik birtokba a Nyirád Motorsport Arénát, november 8-10 között rendezik meg a Raid of the Championst.

További hírek