Ralf Schumacher: Csapattársként Hamilton még legyőzné Russellt

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-11, 13:08

A német pilóta szerint habár ő a Mercedes jövője, még nem olyan erős, mint a hétszeres bajnok.

Csütörtök este bejelentették, hogy Lewis Hamilton mégis vissza tud térni a hétvégi Abu Dhabi szezonzáróra, így sajnos nem láthatjuk George Russellt még egy futam erejéig a Mercedes volánja mögött, és nem kaphatja vissza a Mercedes miatt elbukott győzelmét. Természetesen így is sokan azt szajkózták, hogy ezzel nem csak Bottas, de Hamilton is csúnyán be lett árazva Russell teljesítménye nyomán, azonban utóbbiról szó sincs.

Lewis Hamilton Törökországban nyerte meg a hetedig Vb címét

Erről beszélt Ralf Scumacher is egy interjúban, amelyben elmondta, hogy mivel Hamilton hihetetlenül konzisztens teljesítménnyel vezeti a Mercedes W11-es modelljét is, egyelőre nem lenne esélye a fiatal titánnak. Szerinte nagyon magasra értékelik a Williams versenyzőjét, viszont minden megvan benne, ami világbajnokká tudja tenni majd a jövőben, úgy látja, hogy ideális választás lesz a hétszeres világbajnok pótlására.

„Russellben hatalmas potenciál van, megvan a nyers sebessége, véleményem szerint ő a Mercedes jövője. A márkának a Hamilton utáni időszakra is gondolnia kell, úgy gondolom, George az ideális választás” – mondja Ralf Schumacher.

George Russell a Sakhir Nagydíjon a Mercedes szerelésében

Az egyetlen ember, aki ennek nagyon nem örül, az Valtteri Bottas, akinek évek óta nem sikerül bizonyítania, és folyamatosan a másodhegedűs szerepe jut csak neki. Habár a finn szerződéssel rendelkezik jövőre, Toto Wolff nem zárta ki azt sem, hogy 2022-nél előbb kerüljön a Mercedes egyik autójába Russell.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

George Russell egy Forma-1-es versenyhétvégén
2020. december 02.
Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.
Perez és George Russell, egyik a mennyekben, másik a poklok poklában
2020. december 07.
A mexikói az utolsó helyről kapaszkodott fel, de ehhez az is kellett, hogy a Mercedes teljesen elrontsa George Russell versenyét.

További hírek