Lewis Hamilton múlt héten kedden teljesített pozitív koronavírus tesztet, így ki kellett hagynia a múlt heti Sakhir Nagydíjat. George Russell vette át a helyét és bizonyította, hogy joggal nevezhetjük őt a jövő egyik legnagyobb reménységének. 

Hamilton visszatéréséhez négy darab negatív teszt, egy különleges engedély Abu Dhabitól és egy ottani, helyi negatív teszt is kellett. Teljességgel bizonytalan volt helyzete, de a csapat elkötelezett volt amellett, hogy visszatérhessen a hétszeres világbajnok. Habár ma reggel Russell még Mercedes felszerelésben feszített, most hivatalosan is bejelentették, hogy ismét Hamilton vezetheti az egyik Ezüst Nyilat. Hamilton ezen a helyszínen korábban már ötször is győzedelmeskedett, az elmúlt két évben egyaránt őt intették le elsőként. Nagy kérdés, hogy mennyire viselte meg fizikálisan, hogy átesett a betegségen, hogyan tud ismét maximális teljesítményt nyújtani. 

Valószínűleg a legtöbben szurkoltunk Russell újabb lehetőségének, hiszen nagyon megérdemelte volna, hogy a csapat most ne hibázzon és sikerüljön egy hiba nélküli futamot teljesítenie, amiben meg is tudja valósítani az álmát, első futamgyőzelmét. Azonban semmi sincs veszve, hiszen nem teljesen elképzelhetetlen, hogy megkapja Bottas ülését - ez esetben nagy izgalmak várhatnak ránk a 2021-es szezonban. Álom, de semmi sem lehetetlen!