A Red Bull bejelentette, hogy ki lesz Verstappen csapattársa 2020-ban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-12, 13:18

Egyetlen pilótaülés van már csak kiadóban.

A Red Bull bejelentette, hogy a Max Verstappen, Alexander Albon pilótapárossal fut neki a Forma–1 2020-as idényének. Az is eldőlt, hogy a Toro Rosso - amely jövőre már Scuderia Alpha Tauri néven fog szerepelni a „Száguldó Cirkuszban” - megtartja Pierre Gaslyt, a francia versenyző csapattársa az orosz Danyiil Kvjat lesz.

A Red Bull szezon közben hívta fel a fiókcsapatából Albont, mert Gasly pocsékul teljesített, a két pilóta ülést cserélt a Belga Nagydíj előtt. Albon (Gaslyval ellentétben) mindig hozta a minimum elvártat, azaz sikerült az első hatban végeznie a futamokon, az időmérő edzéseken pedig bizonyította, hogy igencsak gyors, Japánban például ezredre ugyanolyan időt futott a Q3-ban, mint Verstappen.

 „Nagyon izgatott vagyok, hogy a következő évben újra Max csapattársa lehetek. Tudom, mennyire szerencsés vagyok, hogy megkaptam ezt az esélyt. Nagyon hálás vagyok a Red Bullnak, hogy bízik bennem, amióta  csatlakoztam a csapathoz. Ez egy hihetetlen év volt számomra, és a Red Bull év közepén jött hívása már önmagában egy óriási lépést jelentett. Szóval most igyekszem minden egyes idei tapasztalatot és tanulságot a 2020-as fejlődésemre használni, hogy az élen harcolhassak” – nyilatkozta Albon a hivatalos bejelentést követően.

Így, hogy Albon és Gasly sorsa is eldőlt, már csak egyetlen kérdés maradt: ki lesz George Russell csapattársa a Williamsnél? A fent maradt egy helyre a hírek szerint Nicholas Latifi pályázik a legnagyobb eséllyel, ami azt jelentené, hogy Nico Hülkenberg kiszorul az F1-ből. A német versenyzőt Esteban Ocon váltja a Renault-nál.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Twitter

M4 Sport

Getty Images

Kapcsolódó írások

Alex Albon még a Red Bull színeiben egy interjú közben
2021. január 05.
Miután a Red Bull lefokozta, más utat kellett, hogy keressen ahhoz, hogy továbbra se kerüljön véglegesen a kispadra.
Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.

További hírek