Ricciardo már most átadná helyét Gaslynak!

Frissítve:
2018-11-04, 06:06

Kétségkívül Daniel Ricciardo érdemli a 2018-as szezon legpechesebb versenyzőjének járó kupát!

Szerintem titkon még bízott abban a mindig mosolygós ausztrál, hogy egy utolsó sikert még elérhet a Red Bullal a távozása előtt. Ez remény azonban kilenc körrel a Mexikói Nagydíj vége előtt végleg elszállt, amikor idén hatodik alkalommal adta meg magát a technika.

Többször volt alkalmam találkozni vele, de sosem láttam még ennyire frusztráltnak és csalódottnak. A mexikói kiesését követően kijelentette, hogy neki már elege van az egészből, és az utolsó két futamra szívesen átadná helyét a Pierre Gaslynak, aki a Toro Rossóból kerül az ő helyére.

Daniel Ricciardo szemből fotózva a Red Bullban ülve

Szombaton hatalmas meglepetést okozott, amikor váratlanul a pole pozícióban találta magát. Itt még minden rendben volt, csupán a második leggyorsabb kört teljesítő Max Verstappen volt elégedetlen az idejével.

Ricciardo számára a gondok vasárnap délután, már a rajt előtt kezdődtek, amikor úton a rajtrácsra kicsúszott az első kanyarban, valamint a rajtgyakorlata sem adta ki, sőt már az első kanyar előtt rögtön visszaesett a harmadik helyre az élről.

Majd elég sokáig a második helyen haladt, valamint maga mögött tudta tartani a frissebb gumikon őt ostromló Sebastian Vettelt, amikor a 62. körben - kilenc körrel a leintés előtt - motorhiba miatt ki kellett állnia. Az eset után ezt nyilatkozta Ricciardo:

„A frusztráció többé már nem megfelelő szó, reménytelennek érzem az egészet. Őszintén mondom, hogy jelenleg nem látom értelmét, hogy megjelenjek vasárnap, nem látom értelmét, hogy rajthoz álljak a következő két versenyen. Régóta nem volt tiszta versenyem vagy hétvégém. Nem vagyok babonás, vagy bármi efféle baromság, de az autó meg van átkozva. Erre nem tudok mást mondani."

Christian Horner a közösségi médiában kért elnézést a versenyzőtől, akivel nem tudta vasárnap érdemben megbeszélni az esetet, mert érthető okból hamar el akarta hagyni a versenypálya területét.

Daniel Ricciardo a Mexikói kiesése közben

Ezekből az okokból esett ki idén Daniel Ricciardo:

  • Bahreinben a motor meghibásodása miatt esett ki a futam elején.
  • Azerbajdzsánban egy ütközés miatt esett ki a 40. körben.
  • Ausztriában szintén a motor mondta be az unalmast az 54. körben.
  • Németországban szintén az előző probléma miatt kellett kiállnia a 29. körben.
  • Belgiumban már a rajt után belekeveredett egy nagyobb balesetbe.
  • Olaszországban a kuplung bizonyult a leggyengébbnek.
  • Austinban mindössze kilenc kört tudott teljesíteni, ott ismét a motor hagyta cserben.
  • Mexikóban, idén hatodik alkalommal a motor meghibásodása miatt kellett kiállnia.
Forrás:

További autós hírek

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Kapcsolódó írások

Miért lehet jó húzás, hogy Ricciardo a Renaulthoz szerződik?
2018. augusztus 18.
Daniel Ricciardo húzása kísértetiesen hasonlít Lewis Hamiltonéra, aki anno a McLarentől dobbantott az akkor gyengécskének tűnő Mercedes kedvéért.
Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól
Besenyei Péter repülője közelről
2019. július 17.
Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.
Red Bull cockpit szemből
2019. augusztus 12.
Pierre Gasly visszakerül a Toro Rossóhoz a szezon végéig.