Robert Kubica: 20%-ban állok készen az idénynyitóra

Közzétéve:
2019-03-04, 10:09

A Williams felkészülése nem sikerült túl jól, a lengyel pilóta nehéz idénykezdetre számít

Társszerző: Hajdu Balázs

Robert Kubica saját bevallása szerint csak 20 százalékig áll készen a 2019-es idény első versenyére. Kubica egy súlyos ralibaleset, illetve 8 év kihagyás után tér vissza két hét múlva a mezőnybe.

A Williams csapat téli felkészülése azonban elég pocsékul sikerült. Későn lett kész az FW42-es, a teszteken pedig köridők és megtett táv tekintetében is az utolsó helyen végeztek. Kubica mindössze 268 kört teljesített Barcelonában.

„Nem tudunk változtatni a történteken, de minden tőlem telhetőt megteszek. 8 év kihagyás után, jelenleg 20 százalékos készültségben vagyok, a többi egyelőre kiszámíthatatlan. 15 körnél hosszabb etapot nem tudtam teljesíteni. A helyzet az, hogy tele vagyunk kérdőjelekkel” - mondta a lengyel pilóta.

Kubica a Williams színeiben

Kubica barcelonai programja csalódást keltően ért véget, a Williams alkatrészhiányban szenvedett az utolsó napon. Előtte pedig elég jót ment az autóval a lengyel pilóta.

„Szerda délután volt az utolsó valódi gyors etapom. Kellemes meglepetést okozott az autó. Az önbizalmam viszont hamar eltűnt, mivel az autó nem volt megfelelő állapotban. Az Ausztrál Nagydíjon egyetlen célunk lehet: maradjon egyben az autó, és fejezzük be a versenyt. A teszt idejekorán véget ért, el kell felejtenünk ezt a rossz élményt” - mondta Kubica.

Kubica beszélget

Csapattársa, George Russell úgy nyilatkozott, hogy az FW42-es nagy lépést tett előre a barcelonai bemutatkozáshoz képest, ám Kubica nem feltétlenül értett egyet ezzel a kijelentéssel.

„Voltak pozitívumok, ám azt nem állíthatjuk, hogy előre léptünk. Nem nevezhető fejlődésnek, ha az autó a garázsban áll, vagy nem a megfelelő beállításokkal tudunk menni. Nagyon nehéz idénynyitóra számítunk. George és én is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy felvehessük a versenyt a többiekkel” - tette hozzá a lengyel versenyző.

Robert Kubica visszatérése a bejelentés óta lázban tartja a Forma-1-es szurkolók nagy részét. Egyelőre azonban úgy fest, nem szabad túl sokat várni a lengyel pilótától és a Williams csapattól. Az Ausztrál Nagydíj választ ad majd a kérdésekre. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?