Robert Kubica: 20%-ban állok készen az idénynyitóra

Közzétéve:
2019-03-04, 10:09

A Williams felkészülése nem sikerült túl jól, a lengyel pilóta nehéz idénykezdetre számít

Társszerző: Hajdu Balázs

Robert Kubica saját bevallása szerint csak 20 százalékig áll készen a 2019-es idény első versenyére. Kubica egy súlyos ralibaleset, illetve 8 év kihagyás után tér vissza két hét múlva a mezőnybe.

A Williams csapat téli felkészülése azonban elég pocsékul sikerült. Későn lett kész az FW42-es, a teszteken pedig köridők és megtett táv tekintetében is az utolsó helyen végeztek. Kubica mindössze 268 kört teljesített Barcelonában.

„Nem tudunk változtatni a történteken, de minden tőlem telhetőt megteszek. 8 év kihagyás után, jelenleg 20 százalékos készültségben vagyok, a többi egyelőre kiszámíthatatlan. 15 körnél hosszabb etapot nem tudtam teljesíteni. A helyzet az, hogy tele vagyunk kérdőjelekkel” - mondta a lengyel pilóta.

Kubica a Williams színeiben

Kubica barcelonai programja csalódást keltően ért véget, a Williams alkatrészhiányban szenvedett az utolsó napon. Előtte pedig elég jót ment az autóval a lengyel pilóta.

„Szerda délután volt az utolsó valódi gyors etapom. Kellemes meglepetést okozott az autó. Az önbizalmam viszont hamar eltűnt, mivel az autó nem volt megfelelő állapotban. Az Ausztrál Nagydíjon egyetlen célunk lehet: maradjon egyben az autó, és fejezzük be a versenyt. A teszt idejekorán véget ért, el kell felejtenünk ezt a rossz élményt” - mondta Kubica.

Kubica beszélget

Csapattársa, George Russell úgy nyilatkozott, hogy az FW42-es nagy lépést tett előre a barcelonai bemutatkozáshoz képest, ám Kubica nem feltétlenül értett egyet ezzel a kijelentéssel.

„Voltak pozitívumok, ám azt nem állíthatjuk, hogy előre léptünk. Nem nevezhető fejlődésnek, ha az autó a garázsban áll, vagy nem a megfelelő beállításokkal tudunk menni. Nagyon nehéz idénynyitóra számítunk. George és én is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy felvehessük a versenyt a többiekkel” - tette hozzá a lengyel versenyző.

Robert Kubica visszatérése a bejelentés óta lázban tartja a Forma-1-es szurkolók nagy részét. Egyelőre azonban úgy fest, nem szabad túl sokat várni a lengyel pilótától és a Williams csapattól. Az Ausztrál Nagydíj választ ad majd a kérdésekre. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek