Robert Kubica a Williams és a Ferrari ajánlata között hezitál

Frissítve:
2018-11-12, 09:13

A lengyel pilóta versenyzői ajánlatot kapott a Williams istállótól a 2019-es idényre, de a Ferraritól is megkeresték. 

Társszerző: Hajdu Balázs

Kubica F1-es visszatérésről szóló esélyei megnőttek az utóbbi időben. Esteban Ocon nem lesz a Williams versenyzője jövőre, így jelenleg a lengyel pilóta a legesélyesebb jelölt arra, hogy jövőre George Russell csapattársa legyen. Érdekesség, hogy Kubicát a Ferrari is szerződtetné. Daniil Kvyat és Antonio Giovinazzi is távozik a maranellóiaktól, akiknek szükségük lenne egy tapasztalt, jelenlegi Forma-1-es autókat és gumikat jól ismerő versenyzőre, aki a teszteken nyújthat jelentős segítséget.

Az esélyeit ugyan nem kívánta értékelni, Kubica annyit azért elmondott, hogy a következő néhány napban várható bejelentés. 

„Úgy gondolom, hogy nagyon közel járunk a döntés meghozatalához. Nálam már kezd körvonalazódni a dolog, a saját magam által megszabott határidő pedig egyre közelebb van. Pár napon belül kiderül, mit szeretnék csinálni, illetve mi a legjobb irány számomra. Hetek óta azt hangoztatjuk, hogy kényelmes helyzetben vagyok. Olyan dolgot fogok csinálni, ami vonzó számomra, önbizalmat ad, sőt még élvezem is. Nagyon sok múlik az irány meghatározásán. Akarok-e versenyezni, hol akarok versenyezni, lehet-e kombinálni dolgokat, vagy egy dologra kell-e koncentrálnom, mint ahogy idén is tettem.” - mondta Kubica az Autosportnak

Kubica a Williams színeiben

Arra kérdésre, hogy egy hosszú távú Ferrari szerződés lebeg-e igazán a szeme előtt, a következőket felelte még a Brazil Nagydíjat megelőzően:

„Talán a versenyzés és a valódi F1-es visszatérés gondolta erősebb, mint egy hosszú távú projekté. Amikor azt mondom, hogy döntést akarok hozni, az természetesen a jövőmről szól. Nem csak három hónapban, vagy egy évben gondolkodom. A dolog nem úgy működik, hogy meghozom a döntést, aztán tárt karokkal várnak. Meg kell vizsgálni minden apró részletet, hogyan működhetnek a dolgok. Hosszú a repülőút Brazíliából hazáig, lesz időm megfontolni a lehetőségeket.”

Kubica kerékpározás közben

Kubica beismerte, hogy a Ferrari ajánlatát nyilvánvalóan vonzónak tartja.

„Mindig azt mondtam, hogy amikor gyermekként a Forma-1-ről álmodsz, majd valóban F1-es pilótává válsz, két cél lebeg a szemed előtt: bajnokságokat nyerni, és Ferrarit vezetni. Nem nézhetek azonban hátra, előre kell tekintenem. Nagyon érdekes lehetőség, ám jobban bele kell ásnom magam abba, mit is jelent egy ilyen nagy csapatnál dolgozni. Szakmai szempontból kiváló lehetőség, valamint érzelmi szempontból is megmozgatja a fantáziámat”, tette hozzá a lengyel pilóta. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
Michael Schumacher szemből fotózva
2018. november 23.
Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.