hétfő - 2023. január 30.
1.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Rossz hír a Ferrari szurkolóknak: máris büntetést kapott Sainz

2022. július 22. | 22:25

Motorhiba miatt kell bűnhődnie a spanyolnak.

Igencsak rájár a rúd idén Carlos Sainzra. Bár a Ferrari mind az időmérő edzéseken, mid a vesenyeken rendre versenyképes, mégsem áll olyan elöl a pontvadászatban a spanyol, mint ezek alapján állhatna.

A két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjon Sainz eséllyel pályázott a második helyre, ám miközben üldözte Verstappent, lángok csaptak fel a Ferrariból, így fel kellett adnia a futamot. Az olaszoknál nem ez az első motorhiba, Bakuban Leclercnek kellett kiszállnia az autójából idő előtt hasonló okokból.

Csütörtökön már felröppent a hír, hogy Sainz autójában motort kell cserélni. Az FIA pénteken az első szabadedzés előtt bejelentette, Sainz autójába új központi elektronika került. Ez már idén a harmadik, ez a csere pedig tíz rajthelyes hátrasorolással hajtható végre.

Minden bizonnyal további motoregységek cseréjére is sor kerülhet Sainz autójában ezen a hétvégén. Ha teljes erőforrását kicserélik, akkor csak a mezőny végéről rajtolhat majd.

Sainz
Sainz könnyen lehet, hogy csak a mezőny végéről vághat neki majd a Francia Nagydíjnak | Fotó: Depositphotos

Sainz ennek ellenére igyekezett optimista maradni. Mint mondta, minden futamon esélyesek a győzelemre, tempójuk folyamatosan javul, az év második fele pedig még hátra van. Nos, a spanyolnak kapaszkodnia kell, ha a végelszámolásnál szeretne az elsőségért csatázni. Jelenleg ugyanis Max Verstappen, aa Red Bull Racing versenyzője 208 egységgel vezet, Sainz pedig csupán 133 ponttal rendelkezik, ami tetemes hátránynak tűnik a szezon ezen szakaszában.

Nyitókép: Depositphotos

  • Címkék:
Megcsináltuk, amit te nem mersz: 3000 kilométeres olaszországi nyaralás az új Dacia Joggerrel Magyarország túl jó fej a gyorshajtókkal szemben? - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!