Egy tavaly év végén készült interjúban Nelson Piquet egy rasszista kifejezést használt Lewis Hamiltonnal kapcsolatban. Az esetet az elmúlt napokban kapta fel a közösségi média, a Forma-1 és a Mercedes közleményben ítélte el a háromszoros világbajnok szavait.

A brit The Sun magazin úgy értesült, hogy Piquet-t akár örökre is kitilthatják a Forma-1-es paddockból. Chris Medland, F1-es szakújságíró a Twitteren úgy fogalmazott, a sportág vezetői további intézkedéseket fontolgatnak az egykori versenyző ellen, ám ennek részleteiről egyelőre nem született döntés.

Az üggyel kapcsolatban Hamilton azt nyilatkozta, szerinte ideje lenne tettekkel véget vetni az effajta régimódi látásmódnak. A Mercedes hétszeres világbajnoka mellett számos kollégája is kiállt, a pilóták a reakcióját az alábbiakban olvashatod.

„Hatalmas tisztelet jár Hamiltonnak. Többet tett ezért a sportágért, mint korábban bárki, a versenypályán, és azon kívül is hatalmas érdemei vannak. Az a tény, hogy neki és másoknak ilyen viselkedéssel kell szembenézniük, egészen egyszerűen elfogadhatatlan. Az ilyen jellegű diszkrimináció ellen közösen kell fellépnünk” – fogalmazott George Russell, Hamilton csapattársa.

„Mindenféle kirekesztő nyelvhasználatot száműznünk kell a sportágunkból és a társadalmunkból. Ami sok, az sok. Sokat dolgoztam az évek során Lewisszal, pontosan tudom, milyen ember. Mindig egyenes és tisztelettudó módon viszonyul a többiekhez. Rengeteg tett már a Forma-1-ért, büszkék lehetünk, hogy ilyen élharcosa van a sokféleségért és elfogadásért folytatott küzdelemnek. Teljes mértékben kiállok Lewis mellett” – tette hozzá Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája.