hétfő - 2023. szeptember 25.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Sebastian Vettel szívesen látna egy homoszexuális pilótát a Forma-1-ben

2022. június 10. | 18:59

A négyszeres világbajnok az LMBTQ közösség jogaiért harcol, Bakuban pedig egy szivárványos pólóban jelent meg, melyen a „same love” felirat olvasható.

Június a büszkeség hónapja, számos autógyártó szivárványszínűre festett modellekkel ünnepli a másság elfogadását. Sebastian Vettel, a Forma-1 négyszeres világbajnoka is támogatja az LMBTQ közösséget, a soron következő Azeri Nagydíj helyszínén is az elfogadást hirdető pólóban jelent meg. A német pilóta felsőjén a „same love” felirat olvasható, ami annyit sugall, hogy a szerelem akkor is szerelem, ha azonos nemű emberek között szövődik.

Vettel aktivitásának köszönhetően első F1-es versenyzőként felkerült az Attitude, homoszexuálisoknak szóló magazin címlapjára. A német sportoló a lap újságírójának elmondta, a Száguldó Cirkusz közössége megérett arra, hogy egy meleg autóversenyzőt befogadjanak maguk közé.

„A korábbi években ez nem lett volna ennyire egyszerű. Ma már elfogadnának egy homoszexuális pilótát a Forma-1-ben. Ezzel segíthetnénk az előítéletek levetkőzését, és jobb irányba terelhetnénk a sportágat. A Forma-1 rendkívül népszerű világszerte” – fogalmazott Vettel.

Vettelt az újságíró arról is faggatta, tud-e olyan jelenlegi vagy korábbi pilótáról, akinek homoszexuális beállítottsága lenne. Erre a német a következőket felelte:

„Nem tudom, de elképzelhető, hogy volt néhány. Nem ismerhetjük ezt a tényt, mivel nem álltak vele a nyilvánosság elé. A sportban ezeket a helyzetek még mindig nehezen fogadják el. Rengeteg sztereotípia vesz minket körül, ideje ezeket száműzni a társadalomból.”

A hét közepén a Mercedes Forma-1-es csapata bejelentette, a következő néhány futamon szivárványszínű logóval ellátott autókkal versenyeznek majd. A büszkeség jelképe Lewis Hamilton és George Russell sisakján, valamint overálján is megjelenik.

A Száguldó Cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Bakuban versenyez, a vasárnapi Azeri Nagydíj 13 órakor rajtol. A bajnoki éllovas Max Verstappen tavaly egy defekt miatt nem tudta befejezni a futamot, idén biztosan kettőzött erővel küzd majd a győzelemért.

  • Címkék:
  • F1
Mit lehet vezetni a különböző jogosítvány-kategóriákkal? Így ette meg a sárlavina a meseszép Dunakanyart - Videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!