Sebestyén Peti magyar csapattal és új menedzserrel folytatja a Világbajnokságon

Közzétéve:
2019-12-06, 15:54

Egy újonnan megalakult csapattal egy Yamaha nyergében vág neki a VB-nek.

A 2020-as Superbike világbajnoki szezonnak Sebestyén Péter, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági motorosa. Stefano Favarotól Újvári Viktor vette át a feladatot, aki nem csupán a versenyzéshez szükséges körülmények megteremtésén fáradozik, de tapasztalt szakemberekből álló csapatot is szervezett hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjének támogatására.

2019-ben Sebestyén Peti a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában első teljes világbajnoki szezonját teljesítette. Egyetlen magyarként a Hondás versenyzők közt az élen végzett, az év végi tabellán pedig a 11. helyet szerezte meg, ez minden idők legjobb magyar eredménye ebben a rendkívül kemény mezőnyben. A legjobb eredménye egy 8. helyezés volt a PTR Honda színeiben, amely kiemelkedő teljesítmény, tekintve a Yamaha és Kawasaki fölényét.

az újonnan megalakult OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team

2018 májusában kapott először lehetőség a magyar tehetség az angol PTR Honda csapattól a szezon utolsó 5 versenyére és teljesítménye olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy 2019-ben teljes szezont teljesítettek közösen.

Idén kiderült, hogyha a top 6 megközelítése a cél, akkor ahhoz kevés lesz a Honda, mivel évek óta nem fejlesztett, ami nincs is tervben a közeljövőben sem. A fejlődés jegyében így megkezdődtek a tárgyalások a csapat- és márkaváltásról.

A fiatal tehetség 2009-ben kezdett el Stefano Favaróval dolgozni, a csapatváltás azonban - régi mesterének támogatása mellett – már új menedzsere, Újvári Viktor irányításával valósul meg.

alt tag: Sebestyén Peti az OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team sajtótájékoztatóján, előtérben a meghívottakkal.

"Peti tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt az elmúlt években számtalanszor bebizonyította. Ott van a helye a világ élvonalában, a legjobbak között. Egy technikai sportágban ugyanakkor csak akkor érhető el siker, ha a tehetség mellett az anyagi, tárgyi és szakmai feltétek is adottak. Ezek minél jobb megteremtése a cél. A lehetőségeket ismerve, hosszas mérlegelés után egy magyar csapatban folytatjuk Petivel a versenyzést, külföldi szakemberekkel kiegészülve. Öröm számunkra, hogy mindezt a Yamaha támogatásával tehetjük, ami komoly előrelépés a versenyképességet illetően"- nyilatkozta Újvári Viktor, Peti új menedzsere.

Peti a 2020-as szezonra újonnan létrejött OXXO Hungary-Yamaha-Toth Teamben folytatja pályafutását. A több, mint 15 éves világbajnoki múlttal rendelkező Team Toth és a kamionversenyzésben kétszeres Európa- és angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team egyesíti tudástárát a minél jobb eredményért. Daróczy Attila lesz felelős a sportszakmai vezetésért, a Yamaha pedig technikában fogja támogatni a csapatot.

A magyar csapat versenyzőjeként, Sebestyén Peti továbbra is egyedüli magyar szereplője lesz a 2020-as Supersport VB mezőnynek.

Sebestyén Peti Ifjabb Tóth Imivel

"Nagyon örülök, hogy újra Imiékkel versenyezhetek főleg azért, mert hozzám hasonlóan ők is rendkívül motiváltak és szeretnének eredményesen szerepelni. A Yamahára váltás nem jelenti azt, hogy garantált a jó eredmény: keményen kell dolgoznunk, de szerintem tanultam annyit és a körülöttem lévő mérnökök is, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk és jó szezont fussunk. A menedzsment átalakulásával kapcsolatosan nagyon szépen köszönöm Stefanónak, hogy 10 évig támogatott. Nem könnyű Magyarországról nemzetközi szinten versenyezni, de ő mindig segített, hogy valamilyen lehetőségem legyen motorozni. Viktornak pedig előre is köszönöm, hogy bizalmat szavazott nekem és felvállalta azt a szerepet, hogy megteremti a lehetőségét, hogy szintet léphessek és csak a sportra koncentrálhassak! A cél közös: néhány éven belül szeretnék Világbajnok lenni! "– mondta Sebestyén Peti.

Ifjabb Tóth Imi nemrég még aktív versenyzőként, Peti csapattársaként szerepelt a Superbike-világbajnokságon, néhány éve azonban a Team Toth csapatvezetője, mellyel azóta Surpersport300-ban és Supersport600-ban is bizonyítottak.

"Nagyon örülök az együttműködésnek! Ez új lendületet ad a projektünknek és biztosabb hátteret a csapatnak, hogy technikailag a topon tudjunk maradni. Már tavaly év elején megmutattuk, hogy a Yartal közösen jó motort tudunk összerakni. Peti tudásával kiegészülve komolyat üthet ez a felállás! Motorban biztosan top technikát fogunk összerakni, szóval bízom a jó eredményben és érdemes lesz nekünk szurkolni! "– mondta Ifjabb Tóth Imi.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

PS56 Team sajtóanyag

Kapcsolódó írások

A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak
Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.

További hírek