Superenduro - Riesa: Zsigovits újra a döntőben

Közzétéve:
2020-01-09, 11:41

Már-már hagyományossá vált, hogy az újév első szombatján Németországba látogat a Superenduro világbajnokság.

Ebben az évben is így történt, ahol egyedüli magyarként Zsigovits Norbert is rajtrács mögé állt az Európa kupán. A pálya az előzetes várakozásokkal ellentétben igazán technikás lett, rengeteg kihívással, ami igazán látványos showt ígért a nézőközönség számára. Az Európa-kupa szabadedzésével kezdődött a program. Zsigó gyorsan megtalálta az akadályok ritmusát, és könnyedén motorozott.

„A pályabejárás során nagyon nehéznek ítéltem meg a pályát, viszont az edzésen motorral már egy élvezetes fárasztó nyomvonalnak gondolom” - árulta el Norbi a tapasztalatait a pályáról.

A kvalifikációs edzés következett, ahonnan a 45 versenyzőből csupán a 8 legjobb köridőt produkáló pilóta jut egyenes ágon be az esti döntőkre. A magyar versenyzőnek nem lett tökéletes gyors köre, a 9. időt futotta, így Krakkó után Riesában is az utolsó esély futamból kellett kiharcolnia a döntőt Zsigónak, ahol rajt-cél győzelmet aratott.

Zsigovits Norbert a németországi superenduro pályán

„A Last Chance jól sikerült, elhoztam a startot és stabil köröket tudtam menni. Jól éreztem magam a motoron. Kár hogy nincs Last Chance futamból bajnokság, ott biztosan bajnok lennék.” - jegyezte meg viccesen Zsigó.

Az esti programra megtelt az aréna, így 6 ezer néző előtt motoroztak a világ legjobbjai. Norbi futamait gyors tempó és sok esés jellemezte. Az első futam rajtját a második sorból várta majd a célugrón egy hatalmasat esett, a futam hátralévő részében is hibázgatott, viszont mikor ment akkor jó tempót diktált, a mezőny 4. leggyorsabb körét futotta.

Zsigovits Norbert a levegőben

„Az első körben gondok voltak a motorral, nem pörgött ki rendesen ezért rövid lett az ugrásom és átfordultam. A futam többi részén próbáltam felzárkózni, csupán 0,4 másodpercre maradtam le a 8. helyezésről, csak 10. lettem” - mesélte Norbi.

A második futam jobban kezdődött Zsigó számára, 4. helyen startolt azonban az egyik akadályon elakadtak az előtte lévő pilóták, és mind ebből Norbi jött ki a legrosszabbul, így félkör lemaradásból indult a mezőny után, majd 12. -ként látta meg a kockás zászlót.

Zsigovits Norbert futamának rajtja

„Az eredmények alapján, nem sikerült túl jól a hétvége, viszont én érzem, hogy sokat fejlődtem az előző verseny óta, ezt megerősíti az is, hogy a második futamban a második legjobb köridőt mentem. Budapesten csak a két forduló pozitívumait kell összetennem és nem lesz gond az eredménnyel” –összegzett Norbi a verseny után.

Zsigó két forduló után a 9. helyen áll a kupasorozatban. Február elsején Budapesten kerül megrendezésre a záró forduló, ahol Zsigovits Norberten kívül Szőke Márk is a rajtrács mögé áll.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Zsigovits Norbert

Kapcsolódó írások

2020. február 02.
Zsigovits Norbi élete első Superenduro győzelmét aratta, ráadásul hazai közönség előtt.
2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült

További hírek