Superenduro Vb Krakkó: Zsigó parádés győzelme

Közzétéve:
2019-12-10, 10:43

Zsigovits Norbert hétvégén a Superenduro világbajnokság első fordulóján vett részt, ahol az előkelő 8. helyen végzett az úgynevezett Europe Open kategóriában.

Az Alapjárat olvasóinak ismerős lehet Zsigó neve, ugyanis az év eleji Superenduro budapesti fordulója után készítettem vele egy interjút, amit a linkre kattintva olvashatsz. Az a fura, hogy a magyar média alig számolt be a srác eredményeiről, mert ez a szakág kicsit mostoha. Azonban én szeretem másképp csinálni a dolgokat... Viszont most nem ez a lényeg, hanem az, hogy a csákánydoroszlói fiú ismét odatette magát a világbajnokság krakkói állomásán.

Zsigovits Norbert 2019-es portréja

Technikás, lassú pálya és 45 nevező nehezítette meg Norbi dolgát a lengyel fordulón. Az edzéseken nem igazán tudott jót menni, mert nem vette fel a pálya ritmusát és a sok versenyző miatt tiszta köre sem volt, így a Last Chance futamban kellett bizonyítania.

A magyar tehetség egy rossz rajtot követően folyamatosan jött fel, rendkívül higgadt motorozással sokáig a második helyen haladt, majd az utolsó körben átvette a vezetést és megnyerte a futamot, amivel 9. helyen kvalifikálta magát az esti döntőkre.

Zsigovits Norbert a technikás krakkói pályán

„Nem igazán tudtam, hogy hányadik helyen vagyok, próbáltam csak arra figyelni, hogy hiba nélkül nyugodtan tudjak versenyezni. Nagyon nehéz volt a pálya, így próbáltam csak az akadályokra összpontosítani nem pedig a tempóra, ami végül bejött” – mesélte Zsigó a döntők előtt.

Az esti programra már két héttel a verseny előtt nem lehetett jegyet kapni, több, mint 14 000 néző fogadta a versenyzőket a Tauron Arénába, ahol először a Europe Open futama zajlott. Norbi egy közepes rajt után folyamatosan jött fel, biztos motorozást láthattunk tőle, ami a 6. helyre volt elegendő.

Zsigovits Norbert a Superendoro rajtjánál

„Elégedett vagyok a futammal, nagyobb hiba nélkül sikerült befejeznem, viszont a végére elfáradtam, amit azért sajnálok, mert pár pozíciót vesztettem az utolsó körben” – mondta el az első futam után a csákánydoroszlói versenyző.

A második megmérettetés már nem sikerült olyan jól Zsigónak, az első körben megütötte a rezóját, valamint kétszer bukott is a futam során, így a tízedik helyen ért célba.

A Superendoro Vb Europe Open mezőnyének egy része

„Itt már feketén-fehéren látszott, hogy nincs mögöttem az a kondíció, ami szükséges lenne, viszont amit tudtam kihoztam magamból és összességében elégedett vagyok, a jövőben próbálok több időt szakítani az edzésekre” – összegzett kissé csalódottan a magyar tehetség.

A világbajnokság következő helyszíne Németországban kerül megrendezésre Január 4-én, ahol Zsigovits Norbertet újra láthatjuk. Sőt, elárulta, hogy február elsején a magyar fordulón is indul majd, remélhetően rengeteg honfitársa előtt bizonyíthat.

Te ott leszel?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Zsigovits Norbert

Kapcsolódó írások

Zsigovits Norbi SuperEnduro Junior vb indulója szemből
2019. február 13.
Norbi idén még csak 20 éves, de ennek ellenére a világ legjobbjai között versenyez
2019. február 10.
Repülő motorok és benzingőz, mi kell még?

További hírek