Teljesen fekete festésre vált a Mercedes F1-es csapata

Közzétéve:
2020-06-29, 16:05

2020-ban a rasszizmus elleni kampány jegyében feketében száguldanak az Ezüst Nyilak.

Teljesen fekete festéssel indul a 2020-as Forma-1-es idényben a világbajnok Mercedes csapata, a rasszizmus és a diszkrimináció elleni küzdelem jegyében. A világszerte zajló Black Lives Matter kampányhoz csatlakozva, Lewis Hamilton egy új bizottság felállítását jelentette be, a Forma-1 pedig elindítja a #WeRaceAsOne kezdeményezést.

„A rasszizmusnak és a diszkriminációnak nincs helye a társadalmunkban, a sportágunkban, és a csapatunknál. Ez a Mercedes egyik alapelve. A megfelelő szemlélet azonban semmit sem ér, ha csendben maradunk. Szeretnénk felemelni szavunkat, és a nyilvánosságot kihasználva kiállunk a tisztelet és az egyenlőség mellett. Az Ezüst Nyilak ennek jegyében a teljes 2020-as idényben fekete festéssel állnak rajthoz” - mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A Mercedes szervezetén belül 12% a női munkavállalók aránya, illetve mindössze 3 százalék vallja magát valamilyen kisebbséghez tartozónak. A csapat hangsúlyozta, új irányvonalakra, új megközelítésekre van szükség, hogy hátrányosabb társadalmi területekről érkezőknek is lehetőséget biztosítsanak. Elkötelezetten vesznek részt a sokféleséget és a nagyobb mértékű elfogadást hirdető programban.

„Nekünk is van javítanivalónk ezen a területen, ám ez csak erősíti az elkötelezettségünket. A fekete festésünk a társadalmi felelősségvállalásunk jelképe. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a lehető legszélesebb körből érkező tehetségek számára, hogy kipróbálhassák magukat a sportágban. Ezzel egy erősebb és elfogadóbb csapattá válunk a jövőben” - tette hozzá Toto Wolff.


A Mercedes a téli teszteken még az eredeti festéssel szerepelt

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, a Mercedes csapat két pilótája is tiszta fekete overálban versenyez 2020-ban, valamint a sisakfestésükkel is üzenni próbálnak. A versenyzők fejét védő glórián az „End Racism” (Vessünk véget a rasszizmusnak) felirat lesz látható, a #WeRaceAsOne pedig a Mercedes-autók visszapillantóján lesz feltüntetve.

„A Forma-1-en és a sporton túlmutató örökséget szeretnénk létrehozni. Ha a mozgalom élére tudunk állni, és erősítjük a sokféleséget és az elfogadást a közösségünkben, azzal rendkívül erős társadalmi üzenetet közvetíthetünk. Ezzel önbizalmat adhatunk a változáshoz vezető párbeszéd lefolytatásához” - mondta Lewis Hamilton, az F1 hatszoros világbajnoka.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek