Tereprali, Magyargencs előtt – Interjú Garamvölgyi Zoltánnal

Közzétéve:
2019-04-24, 11:33

Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat

A száguldás és a pontvadászat Bugacon kezdődött, rövidesen pedig Magyargencsen folytatódik, többek között erről is beszélgettünk Garamvölgyi Zoltán MAMS Tereprali szakágvezetővel.

Hogy áll a felkészülés, milyen a hangulat a magyargencsi verseny előtt?

Először is szeretnék köszönetet mondani az összes településnek, hogy mellettünk állnak, mindenki hozzáteszi a magáét, ez nagy öröm! A versenyközpont idén is Magyargencsen, a művelődési házban lesz, a szervizpark a hadtörténeti múzeumban, illetve annak parkolójában helyezkedik majd el - sőt, ha jó időnk lesz, akkor pedig még a focipályára is kiterjesztjük. Úgy érzem, újabb robbanásszerű emelkedést fog produkálni a versenyzői létszám, ezzel kapcsolatban van is egy nyereményjátékunk a hivatalos Facebook oldalunkon, így mindenkit biztatnék, klikkeljen és játsszon az élményautóztatásért!

Garamvölgyi Zoltán a Side by Side volánja mögött

Hogy néz ki jelenleg a már említett nevezői létszám? Milyen lesz maga a pálya?

Kívülről biztosan nem tűnik nagy dolognak, de idáig még sosem fordult elő, hogy egy hónappal a verseny előtt már több mint tíz nevezőnk legyen. Megírtam a pályát, sikerült úgy alakítani, hogy 70 kilométeres köröket menjünk - ráadásul igen változatos körülmények között. Lesznek nagyon-nagyon nehéz és bonyolult ritmusváltások, erdős, kavicsos, mély gödrös, vizes árkos versus tempós szakaszok is. Pénteken háromszor 16 km-rel kezd a mezőny, szombaton pedig négyszer 70 km vár a versenyzőinkre. Minden pálya, minden gyorsasági szakasz után lesz külön szervizpark, ez is a résztvevők komfortérzetét igyekszik megemelni.

Yamaha Side by Side Garamvölgyivel

Kinek (kiknek) fekszik majd legjobban a magyargencsi rendezvény?

Én úgy gondolom, hogy elsősorban a side by side és motoros/quados versenyzők fogják mind a tíz újukat megnyalni, de az autós mezőnynek is kedvére való lesz ez a buli. Ők ráadásul valamennyire már ismerik is ezt a környéket, így tudják, nagyokat lehet meccselni ezen a nyomvonalon. A versenyt Magyargencs valamint Kemenesmagasi polgármesterének köszönhetően idén is egy nagy közös vacsorával zárjuk majd - mindenki örömére! Ezúton szeretnék köszönetet mondani az említett urakon kívül Németh Sándornak, aki már tíz esztendeje mellettünk áll, támogatja a tereprali eseményeinket a környéken, mind biztonsági igazgatóként, úgy mecénásként és barátként.

Garamvölgyi Zoltán szemből eligazítás közben

A bugaci első fordulón megvillantotta a körmeit a magyar tereprali oroszlán, azaz nagyon komoly nevezői létszámot és versengést láthattak a szurkolók. Szakágvezetőként hogyan értékeled az évad első versenyét és a MNASZ/MAMS kooperációt?

Részemről nagyon örülök neki! Nagyon sok munkánk van abban, hogy a helyzet így áll, de pont a héten hívtam fel a szakági bizottságban a társaim figyelmét arra, hogy nem szabad hátradőlnünk. Továbbra is ugyanezzel az elhivatottsággal és lendülettel kell mennünk a megkezdett úton, és a még elvarratlan szálakat a helyükre tenni. A magam részéről szeretnék tető alá hozni egy olyan autós szakági értekezletet, ahová az MNASZ elnökét, technikai delegáltját, valamint a sporttanács elnökét is meghívnánk. Ennek célja, hogy hosszabb távon is tudjunk tervezni, akár évekkel előremutatóan. Készülök egy tervvel, amit szeretnék számukra nyilvánosságra hozni: hiszek az együttműködésünkben, és abban, hogy a konstruktív munka és a párbeszéd végül meghozza a mindenki által áhított végeredményt!

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

További autós hírek

“Üdv! Még múlt kedden fordult velem elő, hogy éppen lehajtanék az M1-es autópályáról a 129-es kilométernél lévő lehajtónál, csak úgy…

A lehető legrosszabb pillanatban, egy lejtőn ment tönkre egy teherautó fékje – szúrta ki afelvételt az origo.hu Miután a sofőr…

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

Kapcsolódó írások

A Yamaha Garilla YXZ RR a futópadon
2019. június 18.
2018-ban a cél előtt estek el az olasz világkupa győzelemtől, januárban a Russian Baja első helyéről kellett kiállniuk a technika gonosz tréfája miatt.
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.
Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.
Tóth Krisztián Márk Hamilton autója mellett
2018. december 25.
A sikeres emberek többsége a 30-as évei közepére már szép karriert fut be. Krisztián még csak ekkor talált önmagára, azonban hamar behozta a lemaradását.