Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

TOP 10 F1-es szezon, amikor korán eldőlt a világbajnoki cím sorsa

2023. szeptember 02. | 05:56

2023-ban Max Verstappen már Katarban világbajnok lehet, még akkor is, ha Perez megtáltosodna.

Következő

Bár a Red Bullnál folyton hangsúlyozzák, ők csak a következő versenyre koncentrálnak, azért nem kell őrült jóstehetség ahhoz, hogy Max Verstappent a 2023-as Forma-1-es világbajnoki cím elsőszámú várományosának nevezzük. A holland elképesztő szezont fut, előnye jelenleg már 173 pont Sergio Perez előtt.

Verstappen Katarban könnyedén világbajnok lehet, és azt sem kell már figyelnie, hogy miként szerepel egyetlen kihívója, Perez. A Red Bull már bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet, ám csak idő kérdése, hogy ezt mikor teszi meg Verstappen is. A hollandnak három pontot kellene begyűjteni ehhez, ami minden valószínűség szerint már a soron következő katari versenyhétvége sprintjén be fog következni. A katari versenyhétvégét követően még öt nagydíj hátra lesz, ám ezeknek túl sok tétje valószínűleg már nem lesz.

A planetf1.com alábbi összeállításában olyan pilóták szerepelnek, akik nem bízták az utolsó versenyre a világbajnoki cím kérdését. A rangsor felállításakor a szerkesztők az adott idény hosszát is figyelembe véve döntöttek, így a modern éra bajnokai közül Vettel 2013-as, valamint Hamilton 2015-ös és 2020-as sikere sem került be az első tízbe.

Következő
Christian Fischer/Bongarts/Getty Images
Dízel Audi A3-at vennék, mi baj lehet? F1: Ralf Schumacher szerint Perez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!