A Toro Rosso főnöke elégedett a Hondával

Közzétéve:
2019-01-03, 19:38

A balesetek miatti költségek elszabadulása miatt nem felhőtlenül boldog Franz Tost, a távozó Gasly a McLarent ekézte.

Franz Tost, a Forma-1-es Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke szerint alapvetően pozitív volt első évük a Hondával, azonban a számos költséges baleseti javítás miatt nagyjából kettő millió eurójuk ment el csak a szervizekre 2018-ban, ami alaposan megtépázta a fejlesztéseiket - írja az F1-Zóna.

"Volt néhány kiemelkedő eredményünk, meg néhány egészen pocsék" - idézi a Motorsport az olasz szakembert.

Egy Toro Rosso a gumifal mellett
A Toro Rosso autói sokszor keveredtek balesetbe a 2018-as szezon során

"Előbbi egyértelmű: Gasly negyedik helye Bahreinben, Monacóban szintén remek versenye volt, valamint Budapesten is. Jó versenyünk volt Spában is, nem számítottunk a pontszerzésre, Mexikóban sem. Aztán volt sok balesetünk, csak a javítások 2,3 milló eurónkba fájtak. Gasly első körös ütközése Grosjeannal Barcelonában például, ahol semmit sem tehetett, vagy a franciaországi ütközés Oconnal is ide sorolható. Aztán ott volt Kanada, ahol Brendon akadt össze Stroll-lal, valamint az FP3-as baleset Silverstone-ban. Monzában Brendont kiütötte Stoffel és Marcus, még mielőtt az első kanyart is elérték volna."

Pierre Gasly - aki idén már a Red Bull Racingnél fog versenyezni - hozzátette, szerinte a Toro Rosso problémája az, hogy nem elég konstans.

"A Renault-val nem lehetett esélyünk harcolni, Carlos és Nico is sok pontot gyűjtöttek. A Force India egyértelműen jobb volt, azonban a középmezőny jelenleg nagyon szoros, így azt gondolom, a Toro Rosso nincs messze attól a helytől, ahol reálisan lennie kellene. Kis dolgok is nagyon sokat változtathatnak, hiszen ahogy mondtam, nagyon szoros a mezőny. A mentalitás jó, a fiúk keményen dolgoznak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez volt az első évünk a Hondával, és több pontot szereztünk, mint előző évben a McLaren. Erre kell fókuszálni és ezt fenntartani 2019-ben is" - mondta a francia pilóta.

Forrás:

További autós hírek

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

A nógrádszakáli fiatalember falubelijétől akart autót lopni, de megzavarták. Nem adta fel, nem sokkal később egy kisáruszállítót sikerült elkötnie, de…

Akár 1,6 millió forintra is megbüntethetik azt, aki megfelelő téli abroncs nélkül indul síelni, de a hóláncra is nagyon figyelnek…

Ugyanis a Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, 2,4 kilométer hosszú, 2×1 sávos új út elkészült. A csomópont új gyűjtő- és…

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Kapcsolódó írások

Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját